Hva faen gjør de her, for faen?

argumentagder.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

SATIRE 01.02.2022: Hva har Taliban i Norge å gjøre? Olav Grendstad reflekterer nærmere om temaet i denne satiriske kommentaren.

Av Olav Grendstad, publisert 01.02.2022

Taliban kom plutselig til Norge. I privatfly. Som et overraskelsesangrep. Taliban? De morderne! Hva skulle de her? De hadde jo ikke våpen med ei gang! Vi hadde jo våpen når vi var i deres land. Og det er vi som er de gode og de som er de onde. Hva faen?

Vil de lære noe er det greit. Hva vi kan lære afghanere? Alt. Hva kan afghanerne lære oss? Ingenting. Det er jo noe alle vet. Alle nordmenn vet det.

Nå har vi prøvd å lære hvordan afghanere skal leve i Afghanistan. Det burde være enkelt. De må lage et samfunn som vårt. Det er jo det eneste som fungerer. Er det det de er kommet hit for å se på kanskje?

Altså: Kvinner skal være likestilt med menn, uten skjegg. Jentene skal gå på skole, og ha Ipad. De må tilbys SFO, og det må innkalles til dugnad. Folk må få mulighet til å synge blandakor, gå i barnetog og på fredagskveldene må folk sitte foran TV-en og kose seg, for faen.

Vi skal møte dem ansikt til ansikt, men ikke på samme nivå.

Og er de så lærevillige at noen av dem begynner med langrenn, kan de bli hovedoppslag i Lørdagsrevyen, og få tilbud om gratis treningsleir på Beitostølen. Selvfølgelig i klassisk stil. Og med kandaharbindinger.

Ja, vi inviterte dem, men måtte samtidig ta avstand. Vi skal møte dem ansikt til ansikt, men ikke på samme nivå. Når de sender utenriksministeren, sender vi statssekretæren. Sender de statssekretæren, så sender vi statssekretærens sekretær. Sender de statssekretærens sekretær, så sender vi statssekretærens lausunge.

Forsvaret vårt brukte over 10 milliarder i Afghanistan. Afghanerne burde vise takknemlighet. Vi har invadert, okkupert, bombet, drept, skadet, forfulgt, arrestert og mer til i det godes tjeneste. Allikevel er de så utakknemlige at de jagde de vestlige styrkene ut straks de fikk sjansen.

Så driver de og skader og dreper folk i fullt dagslys, i stedet for på den vestlige avanserte måten, med drone når det er mørkt. Ikke en gang det har de lært.

Eller kanskje vi bare skal slutte å blande oss inn utenifra, så kan de klare seg sjøl?

Det har vært krig i Afghanistan i alle år. De blei invadert av Sovjet i 1979. De var der i 10 år. Det hjalp ikke. Så invaderte NATO i 2001 og var der i 20 år. Det hjalp heller ikke. Hvem er det nå sin tur? Kineserne? Ja, nå må de ta ansvar. Da må ta sin tørn i 30 år. Og er det noen som kan dette faget, så er det kineserne. Hvis ikke de lyktes er nok alt håp ute dessverre.

Eller kanskje vi bare skal slutte å blande oss inn utenifra, så kan de klare seg sjøl? Det hadde vært til pass for dem. Så kan de bare sitte der og ha det så godt.

Denne artikkelen er også publisert på www.egden.no

Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no

Les artikkelen direkte fra kilden

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar