Hunden som biter hånden som forer den: Tyskland stjeler det gasselskapet som skal redde landet.

Derimot.no

I praksis er dette en form for statlig tyveri og jeg kan ikke skjønne hvordan en kan gjøre dette. Tyskland er helt avhengig av russisk gass og så beslaglegger de det selskapet som skal forsyne dem med gassen. I mine ører høres dette ut som galskap hvis det de ikke er slik at det er USA som “med pistolen for pannen” tvinger Tyskland til å gjøre dette som er stikk i strid med landets egne interesser.

Da får en også forklaringen på den fullstendige tafatte holdningen som fremgår av dagens tyske ledelse. Når USA sier: “På plass”, loger landets ledelse og lystrer ordren.

Men som sagt, dette er spekulasjoner. Det som har skjedd er for utrolig til at det ikke får et etterspill – et stort et.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland beslaglegger russisk gass-selskap.

Berlins økonomi-minister sier avgjørelsen var «absolutt nødvendig» for å opprettholde landets energi-tilførsel.

Tyskland har overtatt eierskapet til den lokale avdelingen av Russlands stats-eide energi-kjempe Gazprom.

Berlins energi-minister sier at de midlertidig vil overta kontrollen med selskapet, til tross for at Moskva tidligere har insistert på at dette vil være ulovlig.

Gazprom Germany er et datterselskap det St. Petersburg-firmaet, som opererer noen av Russlands største naturgass-lagre.

Økonomi-minister Robert Habeck kunngjorde denne avgjørelsen på mandag. Han argumenterer med at Tysklands energi-infrastruktur ikke kan være «offer for tilfeldige avgjørelser i Kreml».

Robert Habeck

«Ordningen med denne måten å administrere på er for å beskytte offentlig sikkerhet og for å opprettholde sikker gasstilførsel», sa Habeck til reporterne. Han la til at «dette er absolutt nødvendig» for sikker gasstilførsel til Tyskland

Ministeren sa at dette datterselskapet til Gazprom vil forvaltes av Tysklands Federal Network Agency fram til 30. september. 

Han kom ikke inn på hva som vil skje etter denne datoen, men er uklar på hvordan regjeringen planlegger å gå videre med selskapet.

Siste fredag kunngjorde Gazprom at de midlertidig ville avslutte sitt deleierskap i Gazprom Germany og avhende alle sine eiendeler i firmaet.

Kremls talsmann Dmitry Peskov sier likevel at enhver nasjonalisering av russiske selskaper fra Berlins side «bryter fullstendig med internasjonale lover» og dømmer det som «uakseptabelt». 

«Når Tyskland vil nasjonalisere Gazproms og Rosnefts datterselskaper er det et alvorlig brudd på internasjonale lover … det bryter med alle tenkelige og utenkelige lover», sa Peskov til reportere på fredag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Daniel Sandoval

https://www.rt.com/news/553303-germany-control-gazprom-russia/

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 39

Les artikkelen direkte på derimot.no