Historien bak Ukraina-krigen skal glemmes. Krigen er et resultat av det statskuppet USA iverksatte i 2014.

Derimot.no

(25. mars 2022)
Etter at USA investerte 5 milliarder US$ for å få til et regimeskifte i Ukraina, ble det et skår i gleden at russerne ikke ville overgi Krim med basen for Svartehavsflåten til Ukraina og dermed til USA. USA har sørget for at vi ikke har glemt dette, i motsetning til andre annekteringer.
__________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
__________________________________________________

Opprørerne på Maidan representerte ikke hele folket, og de russiskspråklige i øst nektet å godta regjeringen som USA fikk satt inn etter kuppet i 2014 og som straks ble anerkjent av USA og Vesten. Som straff ble de russiskspråklige trakassert og forfulgt, og de tre millionene (?) som flyktet til Russland mistet stemmeretten som “forrædere”, en kjekk måte å bringe folk til taushet.

Vesten lovet i 1989, 1990 og 1991 omhyggelig at NATO ikke skulle ekspandere østover, også i referert i hemmeligholdt dokument fra Bonn 6. mars 1991, gjengitt 18. februar 2022 i Der Spiegel, – selvfølgelig aldri referert i norske medier. Russland har alltid vært krystallklar på at ekspansjon østover av NATO i Ukraina ikke var akeptabelt, og når USA ikke gikk med på å holde Ukraina nøytralt, ble krigen et faktum. Russerne har ifølge tidligere forsvarssjef Sverre Diesen slagkraft til å legge hele Ukraina i grus.

Men dette er ikke lenger en krig mellom Russland og Ukraina. Nå pøser USA og NATO og Vesten inn våpen i Ukraina på et nivå som viser at USA er part i denne krigen som bare såvidt har begynt. Alternativet er å gi russerne tre ting: 1) nøytralt Ukraina, 2) aksept på at Krim er russisk og 3) selvstyre til Donesk og Luhansk. Ingen av delene vil USA ha noe av. Derfor var Jens Stoltenberg krystallklar i sin avvisning av de russiske kravene, han ville ikke fire en millimeter. USA og NATO har ønsket seg krig, og de har fått det, riktignok gjennom stedfortredere (foreløpig).

Taperen i denne krigen mellom USA og Russland er Ukraina. Et land som blir lagt i grus, uten folk, uten infrastruktur, uten fremtid. Alt for å unngå et nøytralt Ukraina slik det var lovet.

133 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 133 ganger.

Post Views: 128

Les artikkelen direkte på derimot.no