Fred-Johs blogspot: Ukrainsk retrett fra Bakhmut – «845 døde ukrainere» sier Russland

Fred Johs Blogspot

Fred-Johs blogspot:

Videoer – Det russiske flyvåpenet sprengte de ukrainske forsterkningene i Uglandar. Russisk luftforsvar skyter ned raketten som ble avfyrt fra en Himars i luften.

Fred Johs

Av Fred Johs

Publisert den 08.04.2023 Kl. 21.30

7. April

Det russiske flyvåpenet «detonerte» en ukrainsk Falanx som var på vei for å forsterke den ukrainske beleiringen av Uglendar, «nøkkel» -byen som ligger mellom Donbass og Zaporizhia.

Russiske jagerfly brukte UPAB-1500 guidede bomber fra 60 km for å ta ut den 500-mann sterke (på bataljonen-nivå) ukrainske forsterkningen, mens de fortsetter å dunke ukrainske posisjoner ved Uglendar ved å bruke 1100 pund uguidede bomber, og Fabs -500 som russerne har ødelagt og derved alle ukrainske luft forsvarssystemer med systematisk bruk av Lancet Kamikaze -droner.

Russernes bevegelser bekrefter Pronews.grs anslag at Uglandar er deres neste mål, ettersom dens posisjon er av viktigste betydning for å forhindre den ukrainske motangrepet på den sørlige fronten av Zaporizhia -siden.

Ethvert angrep derfra vil bli besvart med en øyeblikkelig russisk flankering.

Når Uglandar blir frigjort fra nazistene, vil ikke et ukrainsk motangrepet kunne finne sted.

For øyeblikket samler russerne flere styrker rundt Uglandar -området.

Den eneste veien ut for et motangrep på den sørlige fronten vil teoretisk sett være fra Kherson, som imidlertid på grunn av vannbarrieren til dnieper vil være veldig risikabelt og veldig vanskelig å nå.

8.April

Den måneder lange blodsutgytelsen i Bakhmut tar slutt da styrkene i Wagner-gruppen tok byens jernbanestasjon samt området til den ortodokse kirken i All Saints, og omgir de gjenværende ukrainerne i et sirkulært område av en bygning uten rømningsvei.

Svært mange ukrainerne forsøkte å flykte nedover en liten gjørmete landevei som førte til Chasiv Yar og ble bokstavelig talt utslettet av russisk artilleri.

Faktisk rådet det panikk og desertering. Det rapporteres at 845 ukrainere ble drept under rømningsforsøket.

Det store antallet skadede ukrainske kjøretøyer viser omfanget av katastrofen.

Videoer lagt ut på nettet viser også at veien er ufremkommelig på grunn av den beryktede ukrainske gjørmen.

For øyeblikket fortsetter kampene, men ukrainerne, i tillegg til tapene, har også en betydelig mangel på ammunisjon. Det er veldig sannsynlig at Wagners leder om kort tid vil kunngjøre den fullstendige frigjørelsen av byen.

———————–

Du kan også følge Fred JohsTelegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte på Fred-Johs blogspot