Fred-Johs blogspot: Statskuppet i Russland er over før det har begynt

Fred Johs Blogspot

Fred-Johs blogspot:

PMC-grunnlegger Jevgenij Prigozjin gjør sitt livs tabbe ved å forsøke seg på et statskupp. Selv hevder han at han kun går etter noen i den russiske militære ledelsen. Nå har han utrolig nok fått en ny sjanse. Se oppdateringene nederst i artikkelen.

Av Fred Johs

Publisert den 24.06.2023 Kl. 23.50

Først må jeg få beklage den lange tiden igjen uten oppdatering av min blogg. Som mange av mine lesere og følgere allerede kjenner til, har jeg vært syk i lengre tid (siden 21. sept. 2022) og er det fortsatt. Vil allikevel forsøke å komme i gang igjen.

Vi vil forsvare landet vårt mot forræderi – Putin.

Jevgenij Prigozjin forsøk på kupp er et «stikk i ryggen» midt i Ukraina -konflikten, har den russiske presidenten sagt.

Vi vil forsvare landet vårt mot forræderi – Putin President Putin henvender seg til nasjonen.

Forsøket på opprør av sjefen for Wagner Private Military Company, Jevgenij Prigozjin, utgjør et svik mot Russland og dets folk, sa den russiske presidenten Vladimir Putin i sin henvendelse til nasjonen lørdag morgen.

Han lovte også at landets lovhåndhevere vil iverksette avgjørende tiltak for å gjenopprette orden. I en TV -tale appellerte Putin til russiske tjenestemedlemmer og de «som er trukket inn i denne kriminelle gamble av bedrag eller trusler,» uten å navngi Prigozhin spesielt.

Jevgenij Prigozjin

Han bemerket at Moskva er engasjert i en historisk kamp for å ivareta fremtiden mens han «frastiller aggresjon fra nynazister og deres mestere» i Vesten. ”Vi kjemper for livet og sikkerheten til vårt liv, for vår suverenitet og uavhengighet. For retten til å være og forbli Russland”, sa presidenten og oppfordret medborgere til å slå seg sammen og legge til side alle divisjonene som kan utnyttes av utenlandske motstandere. Det er grunnen til at handlingene som deler vår enhet faktisk er frafall av vårt folk, av våre kamerater- våpenbrødre … dette er et knivstikk i ryggen til landet vårt og vårt folk.

På bakgrunn av dette har Russlands væpnede styrker og andre offentlige etater mottatt de nødvendige ordrene, sa Putin, og påpekte også at antiterroristiske tiltak er innført i Moskva, Moskva -regionen og en rekke andre områder. Han bemerket også at «avgjørende tiltak vil bli iverksatt for å stabilisere situasjonen i Rostov-on-Don,» i Sør-Russland. Tidligere på dagen delte flere medier videoklipp av stridsvogner som beveget seg rundt i byen, med uidentifiserte soldater som patruljerer gatene. Den russiske presidenten oppfordret også de som ble trukket inn i oppstanden til å; «ta det eneste riktige valget og slutte å delta i kriminelle handlinger.»

Fredag anklaget Prigozhin det russiske forsvarsdepartementet for å sette i gang en dødelig missil angrep på en Wagner -gruppeleir, og lover gjengjeldelse. Departementet avfeide imidlertid påstanden og beskrev den som «informasjonsprovokasjon.» De russiske myndighetene sa senere at de hadde åpnet en kriminell etterforskning av Wagner -sjefen for angivelig å ha bedt om et væpnet opprør.

Videoen nedenfor har engelsk tekst.

Vladimir Putin sin tale til folket i dag morges 24. Juni 2023

Det var tidligere rapportert at hele Rostov var omringet («tatt») av Wagner guppen. Det er ikke tilfelle, det dreier seg om en bygningsmasse som skal være tilhørende forsvaret – og de har forskanset seg der.

Det ble videre rapportert om skudd i Rostov rundt 18.00 i kveld, i bygningen der Wagner nå holder til, med antydning om at den russiske operasjonen for å ta bygningen tilbake fra de tidligere heroiske soldatene, nå gjort til terrorister under kommando av oberst Kurtz (Prigozhin), er i gang.

Redigert innlegg fra min gode venn Vidar Myrvold

Jevgenij Prigozjin var og er en kriminell, en fengselsfugl som gjennom frislipp av penger etter Sovjets fall plutselig endte opp som oligark og eier av restaurantkjeder, ikke bare i St. Petersburg. Forsiktig anslag indikerer at Jevgenij Prigozjin sitter på en formue og verdier til over en milliard USD.

I 2011, i forbindelse med Wagner-gruppens deltagelse i Libya fikk gruppen high-tech militær utrustning: artilleri, fly, tanks og raketter og dette har Putin latt oppgraderes. Totalt uforståelig.

Leiesoldater er som prostituerte å regne og de selger seg til høystbydende og dette tror jeg at Putin angrer på i dag, kanskje. Uansett utfallet av det som startet i natt så kommer Putin definitivt til å miste både respekt, anseelse og tillit blant befolkningen.

Jeg har i dag snakket med folk både i Moskva og Voronezj. I Moskva er det sikkerhetstiltak man aldri har sett siden WW2 og veien mellom Voronezj og Moskva, M4, er stengt av russiske styrker som også har bombet kokkens styrker. Ifølge russiske medier er nå tre veier sørfra inn mot Moskva blokkert og Wagner-gruppen har delt seg opp i mindre grupper og folk i Moskva blir bedt om å holde seg inne og folk vil få fri i morra.

Dette var det aller siste Russland og Putin trengte i disse tider og Putin har utvist særdeles slett lederskap i denne forbindelsen.

Galskapen til Prigozjin åpenbarte seg for mange da han for rundt juletider siden sendte hjem over 100 norske leiesoldater for å begå militært statskupp i Norge.

—————

Siste nytt:

Dimitrij Peskov: Prigozjin vil flytte til Hviterussland, straffesaken hans vil bli avlyst.

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har hatt samtaler med grunnleggeren av PMC Wagner, Jevgenij Prigozjin etter avtale med Russlands president Vladimir Putin, opplyser presidentens talsmann Dmitrij Peskov.

Som et resultat av samtalene ble det oppnådd en avtale om at straffesaken som ble startet mot Prigozjin skulle avsluttes, og han selv skulle flytte til Hviterussland.

Kreml-talsmannen sa at PMC-krigere som ikke deltok i et forsøk på å organisere et væpnet opprør, vil kunne inngå en kontrakt med forsvarsdepartementet. Resten vil ikke bli straffeforfulgt.

– De to presidentene har faktisk blitt enige om at president Lukasjenko skal megle i arbeidet med å løse situasjonen. Den beredskapen setter vi pris på. Du vil sannsynligvis spørre meg hvorfor president Lukasjenko? Faktum er at Alexander Grigorievich har vært personlig kjent med Prigogine i lang tid, ca 20 år. Og dette var hans personlige initiativforslag, som ble avtalt med president Putin. Vi er takknemlige overfor Hviterusslands president for denne innsatsen.»

Dmitrij Peskov

Pressesekretær for Russlands president

På kvelden 24. juni ble det rapportert at Lukasjenko holdt samtaler med Prigozhin, noe som resulterte i at sistnevnte ble enige om å treffe tiltak for å de-eskalere situasjonen. Spesielt annonserte grunnleggeren av PMCs retur av krigere og utstyr til feltleirer.

Straffesaken mot Jevgenij Prigozjin vil bli avsluttet, opplyser Dmitrij Peskov.

Myndighetene vil ikke forfølge wagnerittene som deltok i opprørsforsøket, sier den russiske presidentens talsmann Dmitrij Peskov.

Alle tanks, tungt utstyr og krigere fra Wagner PMC forlot territoriet nær hovedkvarteret til det sørlige militærdistriktet.

———————–

Du kan også følge Fred JohsTelegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte på Fred-Johs blogspot