Fred-Johs blogspot: I DAG: RUSSLAND MOBILISERER

Fred Johs Blogspot

Fred-Johs blogspot:

Vladimir Putin ga i dag tidlig ordre om mobilisering av sine styrker. Jeg hørte på Vladimir Putins tale i morges noen minutter over kl.08. norsk tid. Der fremkom det en ordre om mobilisering.

Fred Johs

Av Fred Johs

Publisert den 21.09.2022 Kl. 17.45

Jeg ble noe tankefull når jeg hørte de første ordene, og tenkte straks at nå får NATO og USA det akkurat som dem ønsker og drømmer om; full krig….

Det er det ikke. Dette er ikke en full mobilisering som ville kunne bestå av noen millioner soldater. Mobiliseringen dreier seg om tidligere topptrente spesialsoldater med tidligere kamperfaring for spesielle operasjoner. Presidenten instruerte guvernørene ved sitt dekret om å sikre oppfordringen til mobilisering i antall og innen den tidsrammen som forsvarsdepartementet har bestemt for hver region. Personer som deltar i spesialoperasjonen i Ukraina vil motta betalinger og status som tjenestemenn som tjener under en kontrakt. Putin instruerte om å likestille den juridiske statusen til frivillige i SVO- og Donbass-krigerne med russiske soldater.

Referendum

Om dette har sammenheng med republikkene LPR -(Luhansk Folkerepublikk) og DPR -(Donetsk Folkerepublikk) sin offentliggjøring fra i går om å skrive ut et referendum etter en folkeavstemning om å slutte seg til den Russiske Føderasjonen, – eller om det har sammenheng med Ukraina sin nylige erklæring om å trappe ytterligere opp terrorbeskytningen mot folket i disse republikkene, er ikke helt lett å si. Det vi vet, er at både Putin og resten av Dumaen, er mektig lei den terrorbeskytningen som har pågått mot Donbass siden 2014 og som har kostet så alt for mange sivile liv – og at dette er en viktig faktor for denne mobiliseringen.

Det vi også vet, er at det har vært store krefter i sving i Dumaen som har bedt om omgjøring av statusen for operasjonen i Donbass, til å bli en full krigserklæring. Det siste vil uansett ikke være noe smart sjakktrekk slik jeg ser det, for da får USA og NATO det akkurat som dem ønsker – og kan selv gå mer direkte inn i konflikten (selv om NATO har vært der siden 2014)

Russland mobiliserer nå ca 1% av sine styrker for å sikre hele Donbassregionen. Den russiske kapasiteten kan lett være 25 millioner om de fleste skulle bli innkalt.

Forsvarsminister Russland: Shoigu

Ifølge Shoigu (Forsvarsministeren i Russland) vil folk som har tjenestegjort, først og fremst med kamperfaring, som har en militær registrerings spesialitet, falle inn under mobiliseringen. Det mobiliseres nå ca 300.000 soldater.

Vår egen «Titten-Tei»  Eriksen Søreide fra Høyre og tidligere utenriksminister, kom med kraftige protester mot meldingen i går fra DPR og LPR om sitt referendum, og kaller det folkerettsstridig. Hmmm Kanskje hun kan svare på hvordan Norge ble et uavhengig land? Obs… -det var visst ved folkeavstemning…. Og for folk flest som ikke kjenner til det; Det var nettopp Russland som var det første landet til å anerkjenne Norge som selvstendig stat.

———————–

Du kan nå følge Fred Johs også på Telegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte på Fred-Johs blogspot