Første mai: Et opptog mot arbeiderklassens interesser

Demokratene.no

Demokratene Norge

Første mai: Et opptog mot arbeiderklassens interesser

Av Kent Andersen – Politisk nestleder i Demokratene

Opptoget for arbeidernes rettigheter i Oslo 1. mai er alltid festlig og fascinerende, men det skaper også mange spørsmål, og avslører noen paradokser, som for eksempel dette: Hvorfor går så mange tusen mennesker i opptog for resirkulerte paroler, mens en protest mot ødeleggende strømpriser foran stortinget samler noen hundre? Hvor ble det av kampviljen og logikken?

Globalistene på Stortinget har nesten tatt knekken på norsk industri til glede for alle andre land som Kina, og innført et nytt proletariat fra Polen og islambeltet – til glede for bemanningsbransjen og kapitalkrefter som vil ha så lave lønninger som mulig, så profitten blir så høy som mulig for aksjeeierne. Dette har også skapt stor arbeidsløshet i Norge, kamuflert under en urskog av velferdsordninger og studiemuligheter så tallene skal se pene ut.

Nå er globalismens dysfunksjonelle politikk i ferd med å smelte ned i dårlige resultater som gir høyre priser på alt, pluss inflasjon, renteheving og alt annet som gjør hverdagen dyrere og vanskeligere for folk. Dette er politikernes skyld.

Hele denne negative samfunnsutviklingen har skjedd under vekslende Høyre- og AP-regjeringer, i  samarbeid med LO – som også har inngått et samarbeid med NHO for å få mer klimapolitikk og klimaavgifter på strøm og drivstoff.  Lønnsoppgjøret kommer til å bli spist opp av prisvekst og avgifter som alltid. LO-ledelsen har med andre ord fullstendig sviktet medlemmene, folket og arbeiderklassen, men heller ikke i årets opptog var det tegn til kritikk mot ledelsen av LO og AP. Det gir all grunn til bekymring. 

I stedet for å protestere mot politikken som føres, er parolene i 1. maitoget i hovedsak rettet mot resultatene av politikken. Man ber om tiltak, i stedet for ny politikk. Men å lappe på dårlig politikk løser ingen problemer. For å understreke poenget skal jeg gå gjennom noen av parolene i dette opptoget – hvor man fortsatt veiver med røde faner som millioner mennesker har litt og dødd under. Er det ikke på tide å tenke litt nytt da

 • Stopp raseringa av norsk arbeidsliv – Ny regjering nå!
  Ja: Gi Demokratene flertall, så skal det bli andre boller.
 • Boliger for alle Bygg ikke-kommersielle utleieboliger
  Nei: Slutt heller å importere titusenvis av nye borgere fra utlandet hvert år, som skaper boligmangel og prisgalopp. Det er mye smartere.
 • Ja til ny grønn og rød deal!
  Nei: «Grønn deal» er politikken som har skapt strømprisene, drivstoffprisene og matprisene. Dette kravet er ren selvskading.
 • Nei til kutt i offentlig sektor
  Nei: Norsk offentlig sektor er verdens største pr kapita, totalt overadministrert, og likevel misbruker den ti milliarder kroner i konsulenter. Det koster så mye at skattetrykket på arbeiderklassen og næringslivet blir ødeleggende – og det ødelegger for arbeiderklassen.
 • Ingen arbeidsplasser å miste i Oslo – Nei til utflytting
  Helt enig: Derfor vil vi slutte å rasere næringsområder for å bygge boligblokker, ødelegge økonomien med sløsing på sykkelprosjekter i vinterland, og nekte barnefamilier bil i byen. Det er ødeleggende politikk som skaper utflytting.
 • Ja til utredning av handelsavtale med EU
  Nei: EØS er «utredet» snart 30 år, og vi har alle svar vi trenger: Dette er en uverdig slavekontrakt, som gjør Norge til en EU-koloni. EØS-avtalen må sies opp, og hvis EU skal straffe Norge for det, så viser det bare hvilket monster EU er. Da får vi heller straffe EU i retur ved å nekte dem norsk gass. EU-imperiet får pent slutte å oppføre seg som en bortskjemt femåring.
 • Ja til global nedrustning og forbud mot atomvåpen
  Ja: Gjerne det. Men det kommer ikke til å skje. Så i mellomtiden må vi definitivt styrke forsvaret vårt kraftig, og ta tilbake verneplikten for alle. Russlands invasjon av Ukraina viser hvor volatil virkeligheten kan være.

Demokratene ikke er et parti på høyre eller venstresiden. Vi vil ha politikk som gagner Norge, norske borgere og norsk næringsliv. Vi vil motarbeider jåleriet og elititsmen, og styrke midelklassen, arbeiderklassen og næringslivet.  Joda – solidaritet er viktig, men det starter i nærmiljøet.

Hvis LO og AP får fortsette å underminere norsk velferd og demokrati, så vil vi ikke ha overskudd til å være solidariske. Tiden er inne for å tviholde på fortiden, og heller tenke ny politikk for bedre resultater og fremtid.

Artikkelen Første mai: Et opptog mot arbeiderklassens interesser ble først skrevet på Demokratene Norge og er skrevet av Kent Andersen

Les artikkelen direkte fra kilden