Facebook begynner å blokkere folk som ikke har aktivert “Facebook Protect”

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 24 Second

Flere Facebook-brukere har mottatt en e-post og varsler i Facebook-appen deres som forteller dem at “kontoen din krever avansert Facebook Protect-sikkerhet” og at de må aktivere Facebook Protect innen en bestemt dato, ellers vil de bli låst ute av deres regnskap.

Programmet, ifølge Facebook, er et “sikkerhetsprogram for grupper av mennesker som er mer sannsynlig å bli målrettet av ondsinnede hackere, som menneskerettighetsforkjempere, journalister og offentlige tjenestemenn.” Dette er ment å sikre at disse kontoene overvåkes for hacking-trusler og beskyttes av tofaktorautentisering (2FA).

Dessverre så er e-posten Facebook har sendt fra adressen security@facebookmail.com og ser ut som en relativt vanlig form for spam, så det er sannsynlig at mange har ignorert den.

Facebook begynner å blokkere folk som ikke har aktivert ‘Facebook Protect’. (Reproduksjon av bilder på internett)

Det er ikke spam. Det er ekte. Den første fristen for mange mennesker var torsdag 17. mars. Og nå får de ikke tilgang til Facebook-kontoene sine og har problemer med prosessen Facebook gir dem for å logge på igjen.

De som ikke har aktivert Facebook Protect før fristen vil motta en melding som forklarer hvorfor de ikke kan logge inn på kontoene sine og tilbyr å hjelpe dem med å aktivere den. Dette fungerer imidlertid ikke alltid:

Twitter og andre sosiale nettverkssider har også sett flere klager på at folk blir utestengt fra kontoene sine, selv når de har tatt de nødvendige sikkerhetstiltakene. Noen sier at deres tekstbaserte 2FA ikke fungerer:

Andre klaget over at de ikke kunne fullføre aktiveringsprosessen før fristen, så kontoene deres ble effektivt låst ute.

Les artikkelen direkte på Politikeren