Et helt Kristiansand flyttet inn til Sverige på et halvt år

Lykten.no

Lykten.no:

Ulf Kristersson og hans konservative regjering, med støtte fra Sverigedemokraterna, lovet et «paradigmeskifte» innen innvandringspolitikken med lavere innvandring.

Men etter nesten ett år ved makten synes ingen effekt i det hele tatt i statistikken. Istedenfor er innvandring på nesten eksakt samme nivå som tidligere da den venstreekstreme koalisjonen, kalt syvkløveren, satt med makten.

Les også: 1.2 millioner velgere i Sverige er innvandrere

I fjor var Morgan Johansson (S) migrationsminister. I dag er denne stillingen besatt av Maria Malmer Stenergard (Moderaterna), som offentlig har profilert seg som en tøff kritiker av Socialdemokraternas generøse innvandringspolitikk.

Antallet nye oppholdstillatelser økte kraftig under våren i fjor på grunn av at titusenvis av ukrainere kom til Sverige etter Russlands invasjon. Disse flyktningene ble tatt i mot i en separat prosess i følge det såkalte masseflyktningsdirektivet.

Les også: Sverigestan – 27 skutt i hjel på fire måneder

Under de første syv månedene i 2022 ble det bevilget til sammen 97.864 oppholdstillatelser. Av disse var hele 39.530 tilknyttet masseflyktningdirektivet, da krigen akkurat hadde brutt ut i Ukraina. Tar man bort disse så står det igjen 58.334 oppholdstillatelser.

Under den samme perioden i år ble det bevilget totalt 64.306 oppholdstillatelser. Tar man vekk ukrainerne er tallet 57.917.

Les også: Sverige: Somaliere og arabere forsøkte å ta seg inn på ukrainske kvinners flyktningbolig

Med andre ord er antallet ikke-ukrainske innvandrere som ble innvilget oppholdstillatelse i Sverige hittil i år nesten det samme tallet som i 2022. Da er det ikke bare et nytt Kristiansand vi snakker om i løpet av et halvt år, men et helt Fredrikstad og Sarpsborg som har fått opphold i vårt naboland på ett år. Forestill deg at dette har foregått i flere tiår og du kan ane konturene av hva som er i ferd med å skje i Sverige.

Talspersoner for Sverigedemokraterna har tidligere henvist til at der en «komplisert prosess» å minske innvandringen. Istedenfor å sette inn direkte tiltak som ville bremset innvandringen, har man startet veldig lange utredelser rundt innvandringsspørsmålet. De viktigste kommer ikke å være klare før valgåret 2026, da Socialdemokraterna – om man velger å se på dagens valgmålinger – kommer til å ta tilbake makten i Sverige.

Les også: Svensk statsminister (S) – «Integrasjonen har mislykkes»

Det vil være et relevant spørsmål om de 1.330.000 velgerne som ga sin stemme til Sverigedemokraterna vil føle seg forrådt. Og det med god grunn.

LES VIDERE PÅ KILDEN:
Fria Tider

Les artikkelen direkte på Lykten

Legg igjen en kommentar