Er Nato imperialismens instrument for utplyndring? Eller er Nato en frigjøringsmaskin?

Derimot.no

Natoiseringa av venstresida

Det klasseløse Ukraina

Jan Hårstad

Går man teoretisk over til Nato-sosialdemokratiet er det ingen grenser for hvor dum man kan bli. Klart: allerede nå bør noen begynne å lage en bok om «venstresidas» oppfatninger av Ukraina-konflikten som startet med et 3 milliard dollar USA kupp i 2014.

Og fra det øyeblikk av oppførte regjeringene i Ukraina seg som forbilledlige vasaller for Nato og EU.

Krig mot de russiske enklavene Luhansk og Donetsk ble startet, vestlige etterretningstjenester begynte å føre inn våpen og trene den ukrainske hæren, og de berømte nazistene i landet ble sparket oppover i regjeringsmaskineriet.

Russisk språk og media ble forsøkt undertrykt og Ukraina lå stadig i verdenseliten for politisk korrupsjon. Oligarkene var så rike at de selv kunne finansiere egne paramilitære grupper til innenlandsk terrorisme.

Det jeg her skriver finnes det minst et tyvetalls bøker om, så det er ikke mye originalt i disse setningene som handler om elementær marxistisk metode. Skal man løse et innfløkt problem må man starte med en historisk oversikt, en KLASSEANALYSE av en stat og en regjering. Dette er så elementært at det er pinlig å skulle nevne det.

Ukraina er et av verdens mest korrupte samfunn.

Men sånn er det nå. I Klassekampen framstår nå denne Nato-EU Proxy-staten UKRAINA som et slags klasseløst samfunn hvor det hersker fullkomment demokratisk og sosial harmoni. Etter avisas oppfatning kan det umulig herske klasser i Ukraina. Klasser som står imot oligarkenes allianse med EU-USA-Nato finnes ikke. Vi har nesten kommet til det klasseløse samfunn under VestImperialismens vinger.

Den overmåte smarte sosialdemokrat MIMIR skriver at vi må «bistå Ukraina». Det har jo Natos AP-regjering allerede gjort med 2000 M72 panservernraketter til nato-Zelensky. Var de fra Kongsbergruppen eller

Ammo på Raufoss?

I samme artikkel vil denne Mimir «ruste opp vårt eget forsvar». I denne spesifikke kontekst i dag betyr ikke dette noe annet enn å styrke USA-Nato i Norge og Norden. FRP, som er glødende Nato, vil sende milliarder til Zelensky-Ukraina.MDG vil sende 1500 milliarder kroner til Ukraina. Er det noe rart at Norway blir betraktet som Et modell EU og Nato-land?

Pensjonerte journalist Alf Skjeseth holder også på med samme klasseløse Ukraina 11.3 som krever et «et sterkare Solidaritetsarbeid».

man hiding signage on brick wall
Finnes det krefter i Ukraina som kjemper mot all undertykkelse?

La oss nå anta at denne norske ikke venstresida ikke var så solidarisk med alt Nato, men interessert i å få slutt med krigen og opprette levelige vilkår for både russisktalende og ukrainere. Hva skulle man gjort da? En skulle naturligvis undersøkt om det fantes partier som bekjempet russisk og amerikansk-europeisk imperialisme. Sannsynligvis ville man finne ut at slike partier var undertrykt og hundset av Zelensky-regjeringen til blods. Og levde under jorda.

Et sånt parti burde fått en milliard norske kroner og ikke panservernraketter for mer blodbad.

Med sosialdemokratiseringen av den norske venstresida praktiserer man intet annet enn vannbæring til EU og Nato-imperialismen. Som jeg gjentatte ganger skriver på derimot: for det moderne Klassekampen er det som om det aldri noen gang har eksistert lange historiske erfaringer om hvordan arbeiderklassene skal håndtere imperialistisk krig.

Og det vittige er at dette er noe det hemningsløst er mulig å skryte av som historiske bragder. Ingen har hørt om det. Bare Nato-sosialdemokrati gjelder.

Med den Nato-kursen som nå gjelder i all venstre-sida tenkning er det bare å innstille seg på mer krig og store katastrofer.

3 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 3 ganger.

Post Views: 31

Les artikkelen direkte på derimot.no