Biden bekrefter at amerikansk leiesoldat ble drept i Ukraina

Politikeren.com
Read Time:2 Minute, 9 Second

Willie Joseph Cancel (22) fra USA ble drept i kamp mot Putins tropper. Dette har nå blitt bekreftet av president Joe Biden. Det er den første amerikanske leiesoldaten som ble drept i Ukraina. Eksmarinen etterlater seg en enke (23) og en syv måneder gammel sønn.

Willie Joseph Cancel, 22, har frivillig flyttet til Ukraina for å kjempe mot russiske tropper der. – Han ønsket å dra fordi han trodde på det Ukraina kjempet for, sier moren hans, Rebecca Cabrera, til CNN. Nå ble han drept sammen med flere av de ukrainske styrkene.

Det er det første kjente dødsfallet til en amerikansk statsborger som døde i kamp i Ukraina. USAs president Joe Biden har nå bekreftet Willies død. “Det er veldig trist,” sa Biden: Cancel etterlater seg en enke (23) og en syv måneder gammel sønn.

Bilde fra Willies sosiale medier

Umiddelbart etter invasjonen av Ukraina, meldte Cancel, som tidligere hadde jobbet som kriminalomsorgsoffiser i Tennessee, seg for et selskap som rekkruterer leiesoldater og har kontrakt med ukraina. 12. mars reiste han til Polen og like etterpå til Ukraina. Side om side med andre krigere og leisesoldater fra andre land kjempet han mot de russiske troppene og tapte.

Liket hans skal fortsatt være på slagmarken. Familien har ennå ikke fått hentet liket. «De finner ikke liket hans», melder moren. Kameratene hans ville prøve å plukke det opp, men de må åpenbart passe på å ikke bli drept selv.

Enken Brittany Cancel anser mannen sin som en helt, sa hun til Fox News. “Han dro til Ukraina fordi han ønsket å hjelpe mennesker, og han følte alltid at det var hans hovedhensikt i livet.” Mannen hennes ble med frivillig og ønsket å bli politi eller brannmann etter oppdraget.

«Min mann var veldig modig og en helt. Jeg forventet ikke å bli en 23 år gammel enke og at sønnen vår ville vokse opp uten en far.” Nå er Brittany Cancels ønske fremfor alt: “at han får komme hjem og få den riktige begravelsen han fortjener.”

Pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, kondolerte Cancels familie på fredag. Hun advarte amerikanerne om å gjøre det samme som den avdøde leiesoldaten og ta aktiv del i krigen i Ukraina. “Vi vet at amerikanere leter etter måter å hjelpe på, og rapportene om denne mannen bekrefter at han er en veteran,” sa hun. “Han hadde ett barn. Jeg tror han er en veldig lidenskapelig ung mann. Vi vet at folk vil hjelpe, men vi oppfordrer amerikanere til å finne andre måter å gjøre det på…i stedet for å dra til Ukraina og slåss.»

Les artikkelen direkte på Politikeren