Derimot: Vil det samme skje i Norge? Mens Biden skryter av ny jobbskaping kommer oppsigelsene i USA.

Derimot.no

derimot.no:

Vil det samme skje i Norge?

Produserte USAs økonomi virkelig en halv million nye jobber når så mange store selskaper sparker arbeidere?

Av Larry Johnson

Larry Johnson er tidligere CIA-analytiker

Jeg hørte fra niesen min her om dagen. Hun var en PayPal-ansatt og fikk sin oppsigelse få dager etter at Biden-administrasjonen utbasunerte «skapingen» av 517 000 jobber. Vennligst sett deg ned. Det jeg skal skrive neste gang kan sjokkere deg og forårsake at du  besvimer – Biden lyver. Der sa jeg det.

Hva er beviset for løgnen? Møt Mr. Michael Snyder. Han har en vanvittig avhengighet av fakta og er ikke redd for å utfordre den konvensjonelle visdommen.

På bloggen sin, The Economic Collapse, har Snyder publisert noen virkelig alarmerende bevis.

3. februar 2023 skrev han et stykke, Don’t Be Stupid – The U.S. Economy Lost Actually 2,5 Million Jobs Last Month. Her er de viktigste momentene (les hele rapporten i den tilknyttede tittelen). Han viser til en Bloomberg-rapport:

På ujustert basis falt faktisk lønnsutbetalingene med 2,5 millioner forrige måned.

Hva så? Er dette bare en tvist om metodikk av en haug med teknikk? Nei. Snyders oppfølgingsartikkel setter niesen min sin situasjon i den rette konteksten. 9. februar publiserte Snyder, «After The Worst January Job Cuts «Since The Great Recession», Her er 12 store permitteringer som allerede har blitt annonsert i februar. Han starter med å sitere en rapport fra Challenger, Gray & Christmas:

Amerikanske selskaper kunngjorde omtrent 103 000 nedskjæringer i januar, det høyeste månedlige antallet siden september 2020. (Vår utheving)

Forrige måned var den verste januar-måneden for jobbnedskjæringer siden den store resesjonen i 2009, ifølge en rapport fra arbeidsfirmaet Challenger, Gray & Christmas.

Rundt 40 prosent av forrige måneds jobbreduksjoner kom i teknologibransjen, hvor Googles morselskap Alphabet, Amazon, Microsoft og Salesforce annonserte planer om å si opp tusenvis av arbeidere. Mange av selskapene sa at de vokste for raskt de siste årene og må kutte kostnader for å øke lønnsomheten.

Deretter ga han en fryktelig liste over kommende permitteringer som nylig ble annonsert:

Følgende er 12 store permitteringer som allerede har blitt annonsert i februar…

#1 Disney har bestemt seg for å fortelle omtrent 7000 ansatte at de vil falle hardt…

«Vi vil redusere arbeidsstyrken vår med omtrent 7000 arbeidsplasser,» sa administrerende direktør Bob Iger under selskapets inntjeningssamtale for første kvartal. «Selv om dette er nødvendig for å møte utfordringene vi står overfor i dag, tar jeg ikke denne avgjørelsen lett. Jeg har enorm respekt og takknemlighet for talentet og dedikasjonen til våre ansatte over hele verden, og jeg er oppmerksom på den personlige effekten av disse endringene.»

#2 Yahoo har kunngjort at de vil si opp «mer enn 20% av arbeidsstyrken» …

Yahoo vil si opp mer enn 20 % av arbeidsstyrken innen utgangen av 2023, og eliminere 1000 stillinger denne uken alene, sa selskapet i en uttalelse torsdag.

#3 Ebay gikk ganske bra, men nå har de bestemt seg for at 4 prosent av arbeiderne deres ikke lenger er nødvendige…

Ebay kunngjorde tirsdag planer om å kutte 500 jobber, eller omtrent 4% av arbeidsstyrken, ifølge en innlevering til SEC.

#4 Affirm er nok et teknologiselskap som nylig har tatt en beslutning om å gjennomføre masseoppsigelser…

Affirm kunngjorde at de kuttet 19% av arbeidsstyrken onsdag. Nyheten kom da den rapporterte inntjening for andre kvartal som falt under analytikerestimatene på både topp- og bunnlinjen.

Denne bankgiganten vil kutte

#5 Etter hvert som det amerikanske boligkrakket blir dypere, har JPMorgan Chase konkludert med at nå er tiden inne for å «kutte hundrevis av boliglånsansatte»…

JPMorgan Chase & Co. kuttet hundrevis av boliglånsansatte denne uken, noe som bidro til tap av jobber over hele bransjen ettersom boliglånsbedrifter fortsetter å bli rammet av høye renter.

#6 GoDaddy lot bare arbeiderne deres vite at de planlegger å «redusere størrelsen på vårt globale team med omtrent 8%»…

I dag kunngjør vi en plan for å redusere størrelsen på vårt globale team med omtrent 8 %. Dette vil komme som vanskelige nyheter for mange verdsatte og respekterte GoDaddy-teammedlemmer.

#7 Micron er en av de største private arbeidsgiverne i Idaho, men nå har den til hensikt å «redusere sitt globale antall ansatte med omtrent 10% i løpet av neste år»…

Micron har begynt å si opp arbeidere, sa en talsperson for selskapet til Idaho Statesman.

Nyheten markerer begynnelsen på selskapets plan om å redusere sitt globale antall ansatte med rundt 10 % i løpet av neste år. Micron-sjef Sanjay Mehrotra kunngjorde under en kvartalskonferanse med investorer i desember at selskapet tar betydelige skritt for å redusere kostnader og driftsutgifter ettersom etterspørselen etter hovedproduktene avtar.

#8 GitHub har blitt enda et offer for nedbemanningstrenden i teknologiindustrien…

Microsoft-eide GitHub sier opp 10 % av ansatte, bekreftet selskapet overfor Fortune.

#9 Nomad Health har akkurat permittert omtrent 20 prosent av hele bedriftens arbeidsstyrke…

Nomad Health, en oppstart av helsepersonell, permitterte rundt 20 % av bedriftens arbeidsstyrke denne uken, ifølge fire oppsagte ansatte, ettersom økningen i reisesykepleiere og andre midlertidige helsearbeidere antent av pandemien avkjøles.

#10 Zoom kutter omtrent 1300 arbeidere…

Zoom sa tirsdag at det vil si opp rundt 1300 ansatte, eller omtrent 15 % av ansatte, og bli det siste teknologiselskapet som annonserer betydelige nedskjæringer ettersom en pandemidrevet økning i etterspørselen etter digitale tjenester avtar.

Boeing kutter nå.

#11 Boeing skulle visstnok ansette flere arbeidere, men i stedet kunngjorde selskapet nettopp at tusenvis av stillinger innen finans og menneskelige ressurser vil bli eliminert…

«Vi forventer omtrent 2000 reduksjoner i år, primært innen finans og HR gjennom en kombinasjon av nedgang og permitteringer,» bekreftet Boeing mandag.

#12 Husker du da Dell-datamaskiner fortsatt var populære? Dessverre har tidevannet snudd og nå har Dell blitt tvunget til å kvitte seg med 6650 arbeidere…

Dell Technologies Inc. eliminerer rundt 6 650 roller ettersom det står overfor fallende etterspørsel etter personlige datamaskiner, og blir det siste teknologiselskapet som annonserer tusenvis av nedskjæringer.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er skremt av dette. En sunn, levende økonomi mister ikke arbeidsplasser over et bredt spekter. Jeg antar at disse nylig arbeidsledige kan begynne å handle CV-ene sine til forsvarsentreprenører og bli en del av en ny innsats for å erstatte den militære ammunisjonen som har blitt tømt fra amerikanske varehus og sendt til Ukraina. Men igjen, forsvarsentreprenørene kan faktisk trenge folk som er i stand til å bygge noe i stedet for å skrive i kode eller drive med kundeforhold.

Linker i original-artikkelen

Forsidebilde: iStock

37 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 37 ganger.

Post Views: 62

Les artikkelen direkte på derimot.no