Derimot: USA-senator med løsningen på Gaza-krigen.Atombomb området. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Det skulle være unødvendig å kommentere disse uttalelsene, for de er rett på sak og uten omsvøp. Slik er det en fordel å vite hvem en har med å gjøre og å vite hva de tenker – dette i motsetning til tåketalen mange andre politikere driver med.

Så får det bli opp til hver enkelt å vurdere hva de tenker om dette. Det er ganske mange i Norge som fortsatt støtter USAs Israel-politikk, men jeg tror nok at de fleste rygger tilbake for det som her fremkommer. På den andre siden er det faktisk dette USA/Israel nå driver med bare i langsomt tempo gjennom massiv bombing med konvensjonelle våpen.

RS-28 Sarmat, er et russisk interkontinentalt ballistisk missil. (Fra Wikipedia) Er slikt missil kan ødelegge et land som f.eks. Frankrike eller UK.

Problemet med atomvåpen er at de største sin ødeleggelseskraft er så enorm at det er ingenting fra forutgående kriger å sammenligne med. Og begynner en først med slike våpen åpner en opp for en grenseløs eskalering som kan ende med global dommedag.

Et av problemene er at Israel med en slik politikk risikerer å forgifte Israel med radiaktivt støv, men for noen er ikke slike bagateller åpenbar til heft for «kjappe og kreative løsninger» på konflikten.

Jeg noterer også at myten om at terrorbombingen av Japan og Tyskland var avgjørende for utfallet av 2. verdenskrig fortsatt er levende hos en del politikere i USA. Hollywood er en meget effektiv mytespreder.

Knut Lindtner
Redaktør

Lindsey Graham foreslår at Israel bør atombombe Gaza

Senatoren sammenlignet Israels angrep på Gaza med andre verdenskrig

av Dave DeCamp

Søndag foreslo senator Lindsey Graham (R-SC) at Israel burde slippe atomvåpen på Gaza og sammenlignet det israelske angrepet med andre verdenskrig i en opptreden på NBCs «Meet the Press».

«Da vi ble møtt med ødeleggelse som en nasjon etter Pearl Harbor, kjempet mot tyskerne og japanerne, bestemte vi oss for å avslutte krigen ved å bombe Hiroshima, Nagasaki med atomvåpen,» sa Graham.

Den krigerske senatoren rettferdiggjorde USAs bombing av Hiroshima og Nagasaki, som drepte hundretusenvis av japanske sivile, og kalte det den «riktige avgjørelsen».

Graham og andre republikanere har rykket ut mot Biden for å ha truet med å holde tilbake tunge bomber for Israel hvis det setter i gang store angrep på «befolkningssentre» i Rafah. På spørsmål om hvorfor det var OK for tidligere president Ronald Reagan å utnytte militærhjelp til Israel under krigen i Libanon på 1980-tallet, men ikke OK for Biden å komme med trusselen nå, svingte Graham igjen til andre verdenskrig.

Lindsey Olin Graham er en amerikansk republikansk politiker, jurist og tidligere offiser. Han har vært medlem av Senatet for delstaten Sør-Carolina siden 2003. Wikipedia

«Hvorfor er det OK for Amerika å slippe to atombomber over Hiroshima og Nagasaki for å avslutte deres eksistensielle trusselkrig. Hvorfor var det greit å gjøre det? Jeg trodde det var greit?» han sa. «Til Israel, gjør alt du må gjøre for å overleve som en jødisk stat. Uansett hva du må gjøre.»

Israelske tjenestemenn har gjentatte ganger påkalt USAs og allierte strategiske bombekampanjer for å rettferdiggjøre ødeleggelsene i Gaza, inkludert statsminister Benjamin Netanyahu i samtaler med president Biden. Omfanget av ødeleggelse i Gaza kan sammenlignes med de mest bombede byene i historien og er enda verre enn brannbombingen av Dresden i 1945.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Ra Dragon

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar