Derimot: Kampen for å finansiere opposisjonen i Georgia fra Nato-land:Den vestlige dobbeltmoralen i fri dressur. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

GEORGIA ON MY MIND

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Ja, jeg vil legge ut Ray Charles, men jeg tenker ikke på Rays Georgia. Nei. Jeg tenker på den paniske vestlige innsatsen for å starte en fargerevolusjon i Georgia, fordi landets lovgiver har frekkheten til å kreve at innenlandske politiske grupper må rapportere det hvis de mottar minst 20 % av finansieringen fra utlendinger. Dette er bare ett eksempel til på det stinkende hykleriet jeg beskrev i min forrige artikkel.

Opptoget som utspiller seg i Tbilisi minner om et Monty Python-spill, bare dette inkluderer ekte vold og blodsutgytelse. Vi har sett utenriksministrene fra Litauen, Estland og Island dukke opp i Tbilisi og slutte seg til protestene, ved å holde taler til sydende folkemengder, og fordømme handlingene til de georgiske lovgiverne. Kan du forestille deg raseriet i Washington hvis Russlands Lavrov, Kinas Wang Yi og Ungarns Szijjártó dukket opp på et Trump-møte for å fordømme Bidens politikk i Ukraina? Presis. USA ville ikke tolerere den dritten i ett minutt. Snakk om dobbeltmoral.

Salome Zourabichvili

Så har du den georgiske presidenten, som er født i Frankrike og er fransk statsborger. Salome Zourabichvili, hvis hun hadde samme stamtavle (dvs. født i Frankrike, men innvilget amerikansk statsborgerskap) i USA, ville hun bli forbudt av grunnloven fra å tjene som president. Likevel, her er hun, og fremmer skamløst utenlandske interesser fremfor de av menneskene hun ble valgt til å tjene. Og flertallet av de europeiske regjeringene, så vel som Biden-administrasjonen, lover å innføre sanksjoner hvis lovgiveren våger å overstyre Zourabichvilis veto.

Det kan være at Vesten, dumt etter mitt syn, ser på dette som en agnfelle for å lokke Russland til å gripe inn hvis fargerevolusjonen tar fart. Jeg tror at Russland, i lys av deres manglende respons på Maidan-revolusjonen i 2014, ikke kommer til å sitte passivt og se hvordan ting utvikler seg. Som et minimum sender trolig Russlands etterretningstjeneste informasjon til sine etterretningskolleger i Tbilisi om identiteten til utenlandske agenter som jobber med å produsere kaos og de som står bak pengene som strømmer inn i Georgia.

Vestens besettelse om å blande seg inn i andre regjeringer og fremme regimeskifte må ta slutt. Jeg tror Russland og Kina, som et resultat av deres siste toppmøte, er forpliktet til å nå dette målet. De svakere nasjonene i verden, spesielt i det globale sør, blir vekket til denne trusselen. Det er en av grunnene til at nasjonene i den afrikanske Sahel har gitt franskmennene og USA en støvel bak. Jeg håper personlig at det markerer begynnelsen på en velkommen vending i verden.

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar