Derimot: USA-General: Israel klarer ikke å nå sine militære mål.

Derimot.no

derimot.no:

Den israelske bombingen og krigføringen på Gaza går ikke slik en hadde tenkt seg. Og verdensopinionen vender seg i økende grad mot Israel og USA på grunn av det som skjer på Gaza. Israel dreper svært mange sivile, ikke minst barn, men klarer ikke å oppnå sine militære mål. Som følge av en mislykket krig på Gaza som USA også deltar i gjennom sin store økonomiske og våpen-støtte, trekkes USA ut i en stadig utvidet krig i Midt-Østen hvor de risikerer som sluttpunkt å bli utstøtt fra hele regionen.

USA/Israel gjør seg svært raskt uspiselige i store deler av verden og ødelegger seg selv på denne måten. De er blitt sine verste fiender. Det den nylig pensjonerte US-generalen her sier er en bekreftelse av dette.

Knut Lindtner
Redaktør

Tidligere amerikansk sjef for Midtøsten sier Israels suksess i Gaza er «veldig begrenset»

Hamas reetablerer seg nord i Gaza og Israel sliter med å ødelegge det enorme tunnelnettverket under stripen

av Dave DeCamp 5. februar

Pensjonert US Marines Corps-general Frank McKenzie, tidligere sjef for USAs sentralkommando, beskrev Israels suksess i Gaza som «svært begrenset», og bemerket at Israel ikke har klart å demontere den palestinske gruppens militære og politiske ledelse.

McKenzie, som trakk seg fra stillingen ved CENTCOM i 2022, kom med kommentarene mens han dukket opp på CBS News ‘Face the Nation’ på søndag. På spørsmål om nivået på Israels suksess, sa McKenzie: «Det er veldig begrenset så langt.»

«Jeg tror de satte seg et mål om å fjerne det politiske sjiktet, og det militære lederskapet til Hamas, da de gikk inn. De har hittil ikke lyktes med å gjøre det heller,» sa han.

Hans kommentarer kommer mens Hamas gjenoppretter seg i det nordlige Gaza, der Israel hevdet at de hadde eliminert den palestinske gruppens militære struktur. Israel sliter også med å ødelegge Hamas’ enorme tunnelnettverk under Gaza, som er mye større enn Israel først trodde.

Kenneth Franklin McKenzie Jr. er en pensjonert United States Marine Corps-general som tjente som 14. sjef for USAs sentralkommando fra 28. mars 2019 til 1. april 2022. Wikipedia 

McKenzie antydet at Israel ikke hadde tenkt på hvordan sluttspillet i Gaza skulle bli før operasjonen startet, en operasjon som har drept over 27 000 palestinere, inkludert over 11 500 barn.

«Du trenger en visjon om en slutttilstand når du begynner en militær kampanje, fordi alt du gjør deretter trekker fra eller øker din evne til å komme til det punktet. Og jeg vil hevde at det må være noe sånt som en tostatsløsning, sa McKenzie. «Du kommer til å trenge hjelp fra de arabiske nasjonene i regionen for å gå inn dit og gjøre noe i Gaza. Jeg tror israelsk okkupasjon vil være det minst ønskelige av alle utfall.»

Til tross for mangelen på et realistisk mål og den massive sivile tapsraten, fortsetter Biden-administrasjonen å gi ubetinget støtte til det israelske slaktet av palestinere. Administrasjonen vil at Kongressen skal godkjenne en massiv utgiftsregning for militærhjelp som inkluderer 14 milliarder dollar til Israel.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar