Derimot: Straffedomstolen om Gaza: – Begge sider er «dårlige»? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Trond Ali Linstad

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) annonserte mandag 20. mai at de ber om arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Hamas-lederen i Gaza, Yahya Sinwar – hvor de er anklaget for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i 7.oktober-angrepene mot Israel og den påfølgende krigen i Gaza.

Jeg mener å huske at professor John Mearsheimer, professor i politisk vitenskap ved Universitetet i Chicago, uttrykte stor glede over at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) etter initiativ fra Sør-Afrika, skulle vurdere om staten Israel driver folkemord i Gaza. Og at han la til: – Men «Israel-lobbyen» vil prøve å påvirke uttalelser for å dempe kritikk av staten. Det har også skjedd.

Straffedomstolen synes å ville sidestille de to sidene i krigen: Israel og Hamas; om de siste, egentlig det palestinske folket. Som har levd i et «helvete» (FNs Generalsekretær) under den israelske okkupasjonen og knapt kunnet «puste». De har vært påtvunget «verdens største åpne fengsel» og vært preget av det.

Det kom til et «fengselsopprør» i Gaza 7. oktober! «Fangene» – eller om en vil: 2,3 millioner «gisler» i Gaza – ville knapt mer. Det ble et voldelig opprør.

Gjør ICC rett i å sidestille «offeret med bøddelen»? (Hamas) Er det korttenkthet som rår? Ingen dypere forståelse for den virkelige situasjonen? Eller er det «lobbyen» som setter spor? Verd å tenke om at det er det siste. Så vidt jeg husker: Forutsagt av professor John Mearsheimer, internasjonalt anerkjent forsker.

Forsidefoto – billedtekst: Karim Khan, hovedanklager for Den internasjonale straffedomstolen (i midten), kunngjør at han søker arrestordre fra domstolens dommere for statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, sammen med Hamas-ledere Yahya Sinwar, Mohammed Deif og Ismail Haniyeh, 20.mai (ICC)

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar