Derimot: Om å «forbanne det israelske flagget». «Israels» flagg er et sionistisk symbol. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Trond Ali Linstad

«Jeg forbanner det israelske flagget», sa artist Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid da han holdt 17. mai-tale på Eidsvoll. Biskop Alvsvåg har reagert. Men Magdi Omar har rett i sin forståelse av det israelske flagget, som målbærer folkemord og rasisme.

Flagget var egentlig et sionistisk symbol, antatt under sionistkongressen i Basel i 1897. Hva er sionisme? En politisk ideologi, grunnlag for Staten ‘Israel’. En rasistisk basert tenkning slik det ble slått fast av Hovedforsamlingen i FN. (Res. 3379.)

Sionismen som rasisme – og medfølgende kolonialisme og okkupasjon – lever videre i Staten ‘Israel’. ‘Israel’ er med nødvendighet et undertrykkende og aggressivt element som må, faktisk – fjernes.

I beste fall endre sin karakter! Forlate sionismen og bli en demokratisk stat for alle som bor der; muslimer, jøder, kristne og sekulære. Da først kan det bli fred.

Flagget. Men så er det altså flagget; det sionist-israelske symbolet. Et merke for rasisme, undertrykking og krig. Symbol for den ‘israelske’ krigs-maskinen som står bak masseslakt, folkemord og død.

Uheldig bør dette være også for jøder og jødedom – om man vil forholde seg til religion og gudstro med menneskerettigheter og etikk sentralt.

Ortodokse, rettroende jøder avviser sionisme og Staten «Israel»! De støtter demokrati og rettferd i Palestina sammen med palestinerne. Ære til dem for dette. Anti-sionistiske jøder brenner det ‘israelske’ flagget og tramper på det.

Det sies om de to blå, stripene i flagget at disse viser til elvene Eufrat og Nilen. Mellom dem skal være et «Guds rike på jorda»; «Israels rike». – Guds ‘landløfte til Israel’ skal ligge mellom de to elvene. Noen motarbeider dette og vil gjøre landet mindre. Men hele ‘Israel’ skal gjenreises. (Kilde: Evangelisten, Frikanalen 5. juni 2020.)

Stjernen i midten er ”Kong Davids tegn”, symbol for Jerusalem som skal ”judeifiseres”.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar