Derimot: Befolkningen lever lengre, men: Hva bør man gjøre på «livets oppløpsside»?

derimot.no:

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Som mann har jeg ifølge Statistisk sentralbyrå (https://www.ssb.no/befolkning/fodte-og-dode/statistikk/dode/artikler/forventa-levealder-falt-i-2022) (SSB) i dag når dette forfattes, statistisk 80,9 år sammenlagt å leve. Kvinner er bedre stilt. SSB sier 84,35 år. Jeg avrunder tallene til hhv 81 og 85 år.

For mitt vedkommende betyr det at jeg befinner meg på «livets oppløpsside» – rundt regnet en håndfull år igjen før «målstreken».

Det blir ingen spurt mot mål som mine to jevnaldrende på medfølgende og selvlagde illustrasjon. Isteden har jeg langsomt og reflekterende i sakens anledning utarbeidet en tabell (noe jeg ble besatt av under ‘covid19-pandemihysteri-bølgen’ for å begrunne mine standpunkter). Her er tabellen:

  • Feltene D1 til og med J2 (gul-farget) viser hvor mange dager man velger å ha det «hyggelig» per uke.
  • Feltene B3 og B4 (grønn-farget) viser hvor mange dager mann og kvinne har igjen å leve ifølge SSB.
  • Feltene D3 til og med J4 (magenta-farget) viser hvor mange dager mann og kvinne velger å leve «hyggelig» avhengig av antallet dager de velger dette per uke.
  • Felten D6 til og med J6 (cyan-farget) viser hvor mange dager kvinner flere enn menn har det «hyggelig» i resten av sin levetid avhengig av antallet dager de velger dette per uke.

Men hva vil det så si å ha det «hyggelig»? Det avhenger selvsagt helt og holdent av hver enkelt mann og kvinne i tabellen. Jeg har mine preferanser – du velger selv dine!

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...