Derimot: Oberst MacGregor: Nato risikerer nå å gå i oppløsning som følge av krigen i Ukraina.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

I et nytt intervju med oberst MacGregor tar har opp enkelte nye tema i tilknytning til krigen i Ukraina. Det er ganske fascinerende å høre en så frittalende ekspert som hele tiden forteller det stikk motsatt av det våre politikere og militære «eksperter» sier.

Når vi kritiserer Russland fordi de «slår ut» sentral infrastruktur i Ukraina, sier han at det var en tabbe av Putin ikke å gjøre dette med en gang. Feilen hans var at han ville være snill, men det førte til at krigen trakk i langdrag. USA gjorde presis det samme under bombekrigen i 78 dager på Balkan. Vi fikk ikke kritikk i mediene for det.

Et hovedpoeng for han er at det blir mer og mer sannsynlig at krigen vil føre til at Nato går i oppløsing. Stadig flere europeiske ledere vil måtte stille seg spørsmål om hvorfor en ødelegger egen økonomi for et korrupt land som ikke er Nato-medlem. Fra sin egen militære bekjentskapskrets i Tyskland sier han at stadig flere av hans tyske offiser-venner uttrykker forbannelse over at USA ødela North Stream-ledningene og dermed grunnlaget for store deler av tysk økonomi og velstand. De ser seg ikke tjent med situasjonen slik den nå er innad i Nato hvor USA ødelegger sine nærmeste allierte for å forsvare et ikke-medlem.

Befolkningen i USA prioriterer overhode ikke-den økonomiske støtten til Ukrainakrigen. Men kongressen hører ikke på befolkningen men på «donorene», altså de som smører de folkevalgte med penger. Slik dette systemet er «rigget» vil det måtte bryte sammen. På sikt vil et økende press fra de som må betale for krigen, altså USAs befolkning, føre til en endring her, tror han.

De fleste i USA aner ikke hvor Ukraina er.

Han tar også for seg en del myter som noen folk i USA holder seg med, feks. at USA blir sett opp til når de bomber andre land. I virkeligheten er det stikk motsatt. Folk blir ikke imponert over bombing, men forbannet.

På spørsmålet om atomvåpen er han også overtydelig. Russland vil ikke bruke atomvåpen. De trenger dem ikke. Men USA har en atomvåpen-strategi om at de kan bruke slike våpen først. Det er meget farlig og den skulle vært lagt vekk for lenge siden. Dermed sier han at påstandene om at Russland truer med slik våpen er oppkonstruert i vest fordi det passer noen politisk at folk skremmes med slikt.

Enda et poeng som vil overraske mange er at USA ifølge MacGregor har nesten ikke lenger noen soldater som kan utkjempe en krig, men de har uhorvelig mange og stadig flere generaler og admiraler. Dette er enda et tegn på det forfallet som skjer.

Intervjuet er gjort med et polsk nettsted: Heretics. God fornøyelse eller forbannelse (alt etter som). En ting er helt sikkert. Noe slik som dette vil vi aldri få høre på NRK.

Knut Lindtner
Redaktør

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Nadiia Ganzhyi

11 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 11 ganger.

Post Views: 25

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar