Diplomatisk løsning uønsket: Krigen skal holdes gående. USA pøser inn penger i Ukraina.

Derimot.no

Det blir ganske tydelig at USA ikke ønsker noen diplomatisk og fredelig løsning på krigen i Ukraina. De sender enorme summer inn i landet for å sikre  driften av det og presser sine Nato-allierte til å sende våpen og utstyr.

Det er uklart om pengene blir brukt til det de er ment for. Landet er gjennomkorrupt og tidligere bidrag utenfra i fredstid har som regel havnet der de ikke var ment – i ukrainske stor-kapitalisters (oligarkers) lommer. 

Om det er noe bedre nå er det virkelig grunn til å tvile på. Men USAs skattebetalere må nå betale for at Ukraina skal holde en tapt krig gående fordi det er i USAs globale interesse å gjøre det. Vi nevner også at Biden-familien (bl.a. sønnen til Joe, Hunter Biden) har tjent mange penger på Ukraina etter kuppet USA organiserte og finansierte i 2014.

Og viktige aktører i USA gnir seg i hendene med tanke på forlenget krig i landet (Krigsindustrien).

Knut Lindtner
Redaktør

USAs finansdept. hjelper til med å betale ukrainske soldaters lønn

1,8 milliarder dollar for ukrainske lønn på et par måneder. Mer på vei.

USA gir ytterligere 500 millioner dollar i økonomisk bistand til Ukraina for å hjelpe det beleirede landet med å opprettholde lønn, pensjoner og andre offentlige programmer mens de motstår Russlands invasjon.

USAS finansdept. sier dette er «bare begynnelsen»:

«Vi planlegger å gi denne direkte hjelpen til Ukraina så snart som mulig, for å bli brukt på de mest presserende behovene,» sa finansminister Janet Yellen torsdag. «Vi vet at dette bare er begynnelsen på det Ukraina trenger for å gjenoppbygge (landet).»

I februar godkjente den amerikanske kongressen 1,8 milliarder dollar av denne typen «økonomisk bistand. (Sammen med 3,5 milliarder dollar for våpen, 4 milliarder dollar for «humanitær bistand» og 3 milliarder dollar for Pentagon-omplassering til Øst-Europa, en del av en regning på 13,6 milliarder dollar.)(Omregnet i norske kroner: ca. 120 milliarder, red.)

Biden har allerede sagt at han vil trenge at kongressen snart vedtar en annen slik autorisasjon:

Biden sa at 13,6 milliarder dollar godkjent i forrige måned av kongressen for militær og humanitær bistand var «nesten oppbrukt».

«Neste uke må jeg sende en tilleggsbudsjettforespørsel til kongressen for å holde våpen og ammunisjon utplassert uten avbrudd,» sa Biden. Kongressen har signalisert at den er mottakelig for ytterligere forespørsler og har ventet at det ville være behov for ytterligere hjelp for ukrainerne.

Biden ga ikke noen detaljer om hvor mye ekstra finansiering han ville be om.

Med 1,8 milliarder dollar i «økonomisk bistand» utbetalt til Kiev i løpet av noen måneder kan totalen for et år komme til rundt 5 milliarder dollar. Det er nok til å betale 400 000 soldater tusen dollar hver måned i et år. (En ukrainsk soldat ville få halvparten betalt i fredstid.)

Kiev kan si at amerikanske penger betaler sivile statsansatte og pensjonister, men åpenbart hvis de betales med amerikanske penger, gjør det det lettere for Kiev å betale soldater med det som er igjen. (Enten det er skatteinntekter eller utenlandsk bistand er alt i samme haugen med penger.)

Maskinoversatt og bearbeidet.

Forsidebilde: Louis Jean François Lagrenée 1779.

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no