Derimot: NRK bagatelliserer det som skjer fordi Norge betaler milliardbeløp til forlengelse av krigen. Ukraina taper nå.

Derimot.no

derimot.no:

Kaos i Kiev som følge av at Russland nå bryter gjennom Ukrainas forsvarslinje.

Derimot sin redaktør var på reise til Donbas i sommer med to kolleger. Vi bodde i storbyen Donetsk som er svært avfolket som følge av kontinuerlig terrorbeskytning fra ukrainsk side (fra 1 million til ca. 600 000 innbyggere). Denne terrorbeskytningen var en viktig grunn til krigen som nå pågår og hadde før krigen brøt ut i 2022 kostet over 10 000 mennesker livet fra 2014. Etter at vi var der i sommer har Gro Holm fra NRK vært på journalistisk reise til Donbas, bl.a. i Donetsk.

Naturligvis ble ikke beskytningen fra ukrainsk side inn i storbyen beskrevet av henne som rein terrorisme, noe det faktisk er. Hun må ha merket det under oppholdet for vi hørte mange nedslag daglig, noen nære og andre lengre unna. En slik journalistikk ville svekket NRK-dekningen fra krigen hvor hele ansvaret er gitt Russland. Her er en video fra et granatnedslag fra oppholdet vårt.

Når våre medier velger ikke å fortelle om dette driver de ikke med journalistikk men med propaganda. Og det var ikke vanskelig å skaffe materiale til granatbeskytningen som foregikk hele tiden. Her er et videoeksempel som NRK kunne fått gratis av oss:

Granatbekytningen mot Donetsk var det ukrainske styrker i stor grad fra den lille nabobyen Avdeyevka som stod for. Den hadde før krigen ca. 30 000 innbyggere men er naturligvis nå svært avfolket. Den er en del av Ukrainas sterkt befestete stillinger og har stått imot russiske angrep helt til nå.

Da vi intervjuet to russiske frontsoldater om hvorfor de ikke stormet byen eller flatbombet den svarte de at den var svært sterkt befestet og at det fortsatt bodde mange sivile der.

Men nå faller Andeyevka og det betyr et vendepunkt i krigen som har virket som fastlåst for de som ikke følger med, men som i virkeligheten har vært en utmattelseskrig fra Russlands side. Naturligvis fremstilles den av våre store medier slik, for hvis vi skulle fått høre sannheten, at krigen har vært tapt helt fra starten av, da ville det ikke vært politisk mulig å tømme alle Natos våpenlagre og sende Ukraina mellom 1000 og 2000 milliarder kroner for holde krigen i gang.

Da ville en forhandlingsløsning vært langt å foretrekke for alle parter – ikke minst for Ukraina. Men krigen har vært planlagt i mange år fra særlig USAs side for å svekke og stykke opp Russland. Dette fremgår av lekkete dokumenter fra USAs store tenketank RAND. Russland er en global konkurrent som sitter på enorme naturressurser som USAs kapitalister vil ha tilgang til.

Det er ikke bare Andeyevka som nå faller. Russland er i ferd med å bryte gjennom de ukrainske forsvars-stillingene flere steder langs frontlinjen og da vil det kunne oppstå kaos i de uttynnete ukrainske stillingene.

Krigen går altså mot slutten. NRK må av den grunn nå nesten daglig endre fortellingen sine fra Ukrainakrigen, men alltid med en negativ vinkling for Russland. Vi merker oss også at det er nesten ikke dekning fra NRK om den politisk kaotiske tilstanden som Ukraina nå befinner seg i hvor forsvarssjefen er sparket av presidenten, men nekter å gå av. Her skal et bilde av et velfungerende system opprettholdes, men politisk er altså også landet i ferd med å gå i oppløsning naturligvis også som følge av at forsvarslinjene i øst nå er i ferd med revne.

Derimot.no sin redaktør i samtale med en av de russiske frontsoldatene som var med på å innta Mariupol våren 2022.

I stedet for å anbefale Ukraina å inngå i forhandlinger med Russland velger altså Zelensky å fortsette krigen. Også dette forteller meg at dette ikke er Ukrainas krig, men Natos. Et nederlag i Ukraina som nå nærmer seg er dermed et nederlag for Nato.

Enhver får tenke gjennom hva dette har å si for Norge som har ingen nasjonal interesse i fiendskap overfor Russland. Tvert imot har vi alt å tjene på samarbeid med vår store nabo i vårt felles grenseland/grensehav i nord. Men den norske regjeringen velger altså i denne situasjonen å holde fast med USA/Natos håpløse tapspolitikk i forholdet til Russland.

Og den norske regjeringen følger opp med store pengebeløp til en tapt krig helt til siste slutt, selv nå når Ukrainas svansang kan høres og landet er i ferd med å gå i oppløsning.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar