Derimot: Elon Musk om kunstig intelligens: AI vil til slutt erstatte nesten alle mennesker i arbeidslivet. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Ethan Huff

«Spørsmålet vil egentlig være – hvis datamaskinene og robotene kan gjøre alt bedre enn deg, har livet ditt mening?»

En av verdens mest statlig subsidierte milliardærer snakker igjen om hvordan menneskelige arbeidere ikke har en plass i fremtidens verden.

Milliardæren Elon Musk, som til tross for at han har blitt far til minst 10 barn så langt, tror at folk i fremtiden vil slite med å finne arbeid og mening med livet, når kunstig intelligens (AI) som han har vært med å utvikle, tar over verden.

Musk har snakket om dette før, men han understreket det ytterligere nylig med å si at fremtidens mennesker vil trenge en «universal høy inntekt» for å overleve, mens AI erstatter mennesker over hele planeten.

Når AI-roboter har overtatt de det meste av arbeidet som folk nå gjør, kan menneskehetens hensikt, i Musks øyne, bare være å «gi AI mening». Musk er en gudløs teknokrat, så selvfølgelig er hans filosofiske grublerier om en AI-fremtid blottet for noen egentlig mening, bortsett fra robotene som han og hans like bygger og slipper løs. «Min største frykt er AI», innrømmet Musk, og gjentok det han har sagt ved mange anledninger om frykten for AI-fremtiden.

Ingen ønsker å leve i Musk’s AI-fremtid

Musk, verdens rikeste, i stor grad takket være amerikanske statlige subsidier, kom med disse og andre illevarslende uttalelser på det nylige VivaTech 2024-arrangementet i Paris. Musk ser for seg en fremtid der alle våre varer og tjenester er laget og levert av AI i stedet for mennesker.

«Spørsmålet vil egentlig være – hvis datamaskinen og robotene kan gjøre alt bedre enn deg, har livet ditt mening?» spurte Musk. «Jeg tror det kanskje fortsatt er en rolle for mennesker i dette, ved at vi kan gi AI mening». Mennesker i AI-fremtiden kan fortsatt ha arbeidet «som en hobby» hvis de vil, men til syvende og sist vil mennesker være «ubrukelige» når det gjelder å gi profitt til aksjonærene, sa Musk.

For noen som er så «redd» for AI at han ikke kan slutte å snakke om det ved hver anledning han får, elsker Musk å lage AI-systemer via xAI-selskapet sitt, som nylig sikret hele 6 milliarder dollar i finansiering fra Lightspeed Venture Partners, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital og Tribe Capital, og bringer selskapets verdi opp til 18 milliarder dollar.

Musk innrømmer at xAI-selskapet hans henger etter bransjeledere som OpenAI og DeepMind, men han håper at det vil ta igjen de andre innen utgangen av 2024. «xAI er et nytt selskap, så det har fortsatt mye å ta igjen, før det har en AI som er konkurransedyktig med Google Deepmind og OpenAI», sa Musk. «Kanskje mot slutten av året vil vi ha det».

AI kan overgå mennesker så snart som 2025, etter Musks mening. Og han håper at xAI vil være blant de beste selskapene som lykkes med å slippe løs AI-programmer, som er i stand til å ha kognitive evner på menneskelig nivå – forutsatt at et slikt konsept til og med er mulig, noe verdens skarpeste hoder sier er diskutabelt.

Kommentar fra oversetteren:

Musk har blitt fremstilt som en som går i mot globalistene ved å løsne på sensuren i hans X, tidligere Twitter, og dermed som om han er på på «folkets side», med et folkelig tilnærmelig image, og lar seg oftest avbilde i t-skjorte og jeans. Han advarer mot AI, men er blant de fremste for å utvikle AI, som vil gjøre mange mennesker overflødige. Og hans enorme nettverk av titusener av satellitter, som overstråler med meste av Jordens overflate med høyfrekvent stråling, er høyst sannsynlig medskyldig i å desimere insektbestanden med over halvparten av reduksjonen.

Den kontinuerlige utskiftningen av satellittene, hvor de utbrukte forstøves i atmosfæren, er kanskje noe av det mest forurensende av alt, sier flere eksperter. Støvet fra dem som er giftig, kan også ha samme effekt som areosoler som dimmer sollyset. Produksjonen av hans elbiler med rovdriften på metaller og mineraler, forurenser og ødelegger økosystemer. Mange av personalet i hans fabrikker er segneferdige og overarbeidet under nesten umenneskelige arbeidsforhold.

En av vår tids mektigste industri-moguler, som presse og media har løftet frem som en som skal redde verden med teknologi, men som i stedet gjør det motsatte. På folkets side er han ikke med sin AI-teknologi, og på vår planets flora og faunas side er han overhodet ikke med blant annet sin verdensomspennende sky av Starlink-satellitter. Tvert i mot, på bakgrunn av dette kan han heller med god grunn utropes som fiende av livet på Jorden.


Fra Natural News, publisert 29. mai 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og noe forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Billionaire Elon Musk says AI will eventually replace nearly all human workers

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar