Derimot: Når det går dårlig må alle hjelpe til.Forberedes tropper fra nordiske land til Ukraina. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

NATO-land – også Sverige og Finland – forbereder seg stille på å sende tropper inn i Ukraina

Av Jan Öberg og Transnational Foundation

Kanskje overskriften er sjokkerende? Kanskje er det bare det vi kan forvente?

En ny måte å forstå hvorfor Sverige og Finland har sluttet seg til og hvorfor USA har presset på for 47 (!) nye militærbaser i Danmark, Norge, Sverige og Finland?

NATO er desperat etter å dekke over sine Himalaya-feil.

a) utvide NATO i stedet for å skape et felles europeisk sikkerhets- og fredssystem som ville ha tillatt oss alle å leve i velstand og fred i dag; og

b) dumt å inkludere Ukraina i den utvidelsen – med bare et lite mindretall av ukrainere som ønsket NATO-medlemskap for landet deres på den tiden. Ukrainske og NATO-eliter kunne ikke bry seg mindre om folks mening – som også er kjent for, f.eks. Sveriges medlemsprosess.

Edward Nicolae Luttwak er en amerikansk forfatter kjent for sine arbeider om storslagen strategi, militærstrategi, geoøkonomi, militærhistorie og internasjonale relasjoner.

En av de mest krigerske vestlige strategene, Edward Luttwak, har nylig hevdet at NATO-tropper nå må engasjere seg på bakken i Ukraina for at de ikke skal lide et katastrofalt nederlag. Han skriver:

«Britene og franskmennene, sammen med de nordiske landene, forbereder seg allerede i det stille på å sende tropper – både små eliteenheter og logistikk- og støttepersonell – som kan stasjoneres langt fra fronten.»

Du trenger ikke å være ekspert på strategi, krigføring og NATOs allerede manifesterte Ukraina-katastrofe for å forutsi at de vil bli sugd inn steg-for-steg når Ukraina blir svakere, rykke nærmere og nærmere for å bekjempe russiske styrker og bli forsterket når det er nødvendig. Når først NATO er inne, vil ikke NATO komme seg ut uten å kjempe.

Frankrikes president Macron har luftet ideen.

Den amerikanske «forsvarsministeren» Austin har uttalt at det vil være nødvendig å hindre Russland i å ta hele Ukraina (!) og fortsette å svelge andre land (!) Den svenske forsvarssjefen – en kul skremmetype vis-a- vis det svenske folket – har sagt at han ikke utelukker et isolert russisk angrep på Sør-Sverige (Nei, det var ikke en aprilspøk).

Vel, alt dette er mulig fordi NATO har brutt sin egen defensive FN-lignende traktat de siste 25 årene da den startet sin operasjon utenfor sine egne medlemsland og bombet Jugoslavia. Bare tullinger, fullstendig utenfra-styrte mediefolk og kyniske propagandister kaller fortsatt NATO ‘defensiv’…

Til slutt, for de av våre lesere som bor i de nordiske NATO-landene, vær oppmerksom på at Luttwak spesifikt nevner Storbritannia, Frankrike og de nordiske landene som spydspissen for NATOs kommende krigføring i Ukraina. Noen av oss er ikke overrasket – disse landene er nå blant de mest militaristiske i Europa og ivrigere etter å bevise sin store lojalitet til Washington og Brussel enn til sine egne borgere og deres fred og sikkerhet.

Uansett om dette er så tragisk og selvdestruktivt som det kan, vil ikke dette militaristiske kakistokratiet (Kakistokrati er en styreform hvor landet er styrt av de verste, minst kvalifiserte og mest skruppelløse innbyggerne.) overleve lenge.

Forsidebilde: Eric Muhr

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar