Derimot: Kynisme i fri dressur: Ingen USA-borgere dør i Ukraina. Da er det vel anvendte penger.

Derimot.no

derimot.no:

Det er ikke nødvendig å kommentere mye til det disse folkene i Washington fremfører her. De sier rett ut det som har vært deres faktiske holdning hele tiden.

  1. Bare ukrainere og russere dør, men ingen amerikanere, er det gode greier.
  2. Vi sender dem alle de pengen de trenger selv om USAs befolkning lider nød.

De som vil fortsette våpenforsendelsene til Ukraina, dvs. hele Stortinget, har fått seg gode støttespillere blant USAs mest krigsgale hauker. Og krigsindustrien med Kongsbergruppen og utenriksministerens ektemann på slep jubler.

Knut Lindtner
Redaktør

Sen. Blumenthal: USA får «pengene sine vel anvendt» i Ukraina fordi amerikanere ikke dør der.

Senator Romney kalte nylig proxy-krigen for «de beste nasjonale forsvarsutgifter» USA noensinne har gjort.

av Dave DeCamp

Senator Richard Blumenthal (D-CT) er i storslag fra en tur til Kiev og argumenterer for at USA får igjen for «pengene sine» i Ukraina fordi Russland tar tap og ingen amerikanere dør, noe som viser mangel på bekymring for ukrainske liv.

«Selv amerikanere som ikke har noen spesiell interesse for frihet og uavhengighet i demokratier over hele verden, bør være fornøyd med at vi får pengene våre på investeringen vår i Ukraina,» skrev Blumenthal i Connecticut Post.

«For mindre enn 3 prosent av vår nasjons militærbudsjett, har vi gjort det mulig for Ukraina å degradere Russlands militære styrke med det halve … Alt uten at en eneste amerikansk tjenestekvinne eller mann ble skadet eller tapt,» la han til.

Senator Richard Blumenthal mener at så lenge bare ukrainere og russere dør er USAs militærhjelp vel anvendte penger.

Argumentasjonen har blitt et vanlig samtaleemne blant hauker i Washington som vil at USA skal fortsette å gi næring til proxy-krigen mot Russland. Senator Mitt Romney (R-UT) kalte nylig konflikten «det beste nasjonale forsvarsutgiftene jeg tror vi noen gang har gjort».

«Vi mister ingen liv i Ukraina, og ukrainerne kjemper heroisk mot Russland,» sa Romney. «Vi reduserer og ødelegger det russiske militæret for en veldig liten sum penger … et svekket Russland er en god ting.»

De aggressive senatorenes kommentarer kom midt i Ukrainas vaklende motoffensiv. Til tross for mangelen på suksess på slagmarken, ønsker Biden-administrasjonen og de fleste medlemmer av kongressen å fortsette å finansiere krigen, som de erkjenner ikke ville fortsette uten amerikansk støtte.

«Som Zelensky er ærlig og nærgående å si, kunne Ukraina ikke ha overlevd uten Amerika og våre allierte,» sa Blumenthal. «Men hans motoffensiv er langt fra en sikker suksess. Til syvende og sist er den eneste måten han taper på hvis Amerika trekker ut kontakten.»

Washington Post rapporterte nylig at amerikansk etterretning har fastslått at Ukrainas motoffensiv ikke vil oppfylle hovedmålet om å kutte Russlands landbro til Krim. Til tross for konklusjonen, presser USA ukrainske befal til å gå hardere ut på slagmarken og klager over at Ukraina har blitt for «engstelig for skader.»

I forkant av motoffensiven viste Discord-lekkasjene og andre medieoppslag at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne betydelig territorium. Men Biden-administrasjonen presset fortsatt på for angrepet og avviste ideen om en våpenhvile.

Les artikkelen direkte på derimot.no