Derimot: Krigens tap: Dødens galskapsestimater fra begge sider. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Terje Sørensen

Moskva: Ukraina har mistet nesten en halv million soldater

Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu har delt de siste estimatene av Kievs slagmarkskader

Ukrainske militærtap siden februar 2022 har nådd nesten 500.000, hevdet Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu tirsdag.

Russiske styrker har initiativet i frontlinjen og presser motstanderne tilbake, sa Shoigu på et ministermøte. Presset hindrer Kievs tropper fra å holde på sine defensive posisjoner, la han til.

Forsvarsministeren tok også opp USAs forventede bevilgning på over 60 milliarder dollar i militær bistand til Kiev. Han bemerket at grepet er ment å «hindre kollaps» av ukrainske styrker, men spådde at pengene ikke vil påvirke situasjonen på slagmarken nevneverdig, siden «det meste av finansieringen vil gå til amerikansk militærproduksjon.»

«Amerikanske myndigheter uttaler kynisk at ukrainere vil dø i kampen med Russland for deres interesser,» sa Shoigu. Tjenestemenn i både Washington og Kiev har hevdet at å betale Ukraina for å kjempe mot Russland er å foretrekke fremfor at USA må kjempe mot Russland direkte.

Shoigu hyllet Russlands forsvarsproduksjonskapasitet og fleksibilitet i å tilpasse sin militære taktikk til kampsituasjonen. Han sa at forsvarsdepartementet vil fortsette langdistanseangrep på logistikkhuber og depoter som brukes til å levere vestlige våpen til Ukraina.

Tidligere denne måneden signerte den ukrainske presidenten Vladimir Zelensky en radikal reform av mobiliseringssystemet, ment å øke antallet vernepliktige, som introduserer harde straffer for å unngå soldater.

Zelensky sa at han anser et foreslått mobiliseringsmål på 500.000, lagt frem av Ukrainas tidligere toppgeneral, Valery Zaluzhny, som han avskjediget i februar, som overdreven.
Den amerikanske bistandspakken på flere milliarder dollar ble bedt om av Det hvite hus for måneder siden, men ble først vedtatt av Representantenes hus på lørdag, etter at speaker Mike Johnson gikk med på det.

Ukraine has lost almost half a million troops

Ukrainsk Generalstab: Russland har mistet 461.940 soldater i Ukraina siden 24. februar 2022

Russland har mistet 461 940 soldater i Ukraina siden begynnelsen av sin fullskala invasjon 24. februar 2022, rapporterte generalstaben til Ukrainas væpnede styrker 24. april.

Dette tallet inkluderer 880 skader som russiske styrker pådro seg det siste døgnet.

Ifølge rapporten har Russland også mistet 7 242 stridsvogner, 13 928 pansrede kampvogner, 15 892 kjøretøyer og drivstofftanker, 11 808 artillerisystemer, 1 048 rakettsystemer med flere utskytninger, 771 luftvernsystemer, 348 fly, 325 droner, 439 helikoptre, båter og en ubåt.

General Staff: Russia has lost 461,940 troops in Ukraine since Feb. 24, 2022

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar