Derimot: Nå kommer unnskyldningene og Afghanistanløgnene. Her er en del av historien som skal forties. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Begivenheter som skal glemmes.

Av Jan Hårstad

Som jeg allerede har varslet. Når det gjelder historien om krigene i Afghanistan er det både fra venstre og høyre løyet så ekstremt i Norge, at den som påtar seg jobben med å rydde opp i dette har jobb i årevis.

Her lekker fortellingen. Eventyret stemmer ikke lenger.

Etter at Klassekampen ble politisk korrekte sosialdemokrater kan vi ikke vente oss noe som helst når det gjelder internasjonal politikk. De får holde på med billigere tannbehandling.

Her skriver KK på lederplass 14 august: «Afghanistan-operasjonen var i hovedsak en gjengjeldeskrig etter terrorangrepet mot New York 11 september 2001.»

Og Aftenposten på lederplass samme dag: «Hensikten med å gå inn i Afghanistan var å hindre terrorister i å ha et fritt arnested der de kunne planlegge flere angrep mot Vesten.»

Dette er jo like synspunkter som faktisk var denne krigens media PR-kampanje. Klassekampen legger seg konsekvent gjennom mange år på det som er Natos PR-versjoner.

I en annen verden, slik historiene om Afghanistan i Klassekampen og Aftenposten befinner seg.

Det som skjedde i årene forut for siste Afghanistankrig var omfattende forhandlinger mellom USAs gigantoljeselskaper og Taliban. Taliban hadde større delegasjoner til USA som møtte folk fra Bridas, Unocal, Delta Oil og Centgas samt toppene i UD.Vi får legge til at Saudi Arabia var deleiere i mange av disse selskapene og hadde felles interesser med USAs energisektor.

Etter Sovjets fall var det først og fremst Zbig Brezinsky som leverte bøker om at det som sto på spill for USAs verdenshegemoni var erobringen av den EUROASIATISKE KORRIDOR som strakte seg fra Balkan til Kina. I dette bildet var naturligvis Afghanistan en dronning på sjakkbrettet der det lå innplantert mellom Kina, Russland og India. Og samtidig var styrtrike når det gjaldt sjeldne mineraler samt olje og gass.

Ut fra både geopolitisk og økonomisk tenkning var Afghanistan noe av det viktigste USA-saudi beskjeftiget seg med på slutten av 1990-tallet.

Men av ulike grunner gikk i Taliban mot USAs forslag. Når det gjaldt Osama bin Laden svarte de at de ville nedsette en egen kommisjon som skulle undersøke om USA hadde rett i alle anklagene rettet mot ham.

Så sommeren 2001 innkalte USA viktige diplomater fra Pakistan-India-saudi Arabia til møter i Berlin og fortalte dem at det ville bli en krig mot Afghanistan og dette var måneder før 11. sept. og krigen måtte naturligvis ha vært under planlegging år forut for Berlin-samtalene også.

Den mest nøyaktige og detaljerte boken som har blitt skrevet om dette er Brisard og Dasquies  « Den forbudte sannhet» som utkom allerede i november 2001: Le verite interdite (Paris).

I ettertid er det jo humoristisk at det var palestineren Abdullah Azzam som først klekket ut ideen om globalt Jihad fra sitt rekrutteringssted i peshawar. USA ble så begeistret for dette at de sendte han til USA mellom 1985-89 hvor han mobiliserte de amerikanske muslimene for Jihad i Afghanistan. 

Den første store konferansen for Jihad ble holdt i Al-farook moskeen på Brooklyn på Atlantic Avennue.»Freedom fighters».

Og det hører til historien at maoistene i Norge ble så begeistret for alt dette at de opprettet en solidaritetskomite.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Anastasiia Krutota

Tidligere publisert på derimt.no

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar