Derimot: Krigen koster USA lite: Nato-landene tømmer sine våpenlagre og må kjøpe nye våpen fra USAs krigsindustri.

Derimot.no

derimot.no:

Slik forsvares «hjelpen» til Ukraina: Pengene går faktisk til USA – og ingen amerikanere dør.

Av Swebbtv.

Krigen i Ukraina er bra for USA, ifølge Senatets minoritetsleder Mitch McConnell. Ingen amerikanere dør. USAs våpenarsenal fylles opp og moderniseres, noe som fører til amerikanske arbeidsplasser. Mesteparten av pengene brukt på Ukraina går faktisk til USA, hevdet han nylig, melder CNN.

Biden-administrasjonen i USA ønsker å sende enda mer penger til Ukraina: 24 milliarder dollar.

Men siden Ukraina ikke lykkes i sin offensiv mot Russland, kan det oppstå en politisk motstand mot denne sjenerøse «hjelpen».

Mitch McConnell

Imidlertid er ikke alle enige. Den republikanske minoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell, hevder at krigen egentlig ikke koster USA så mye.

– Folk tenker mer og mer ser det ut til, at vi ikke bør gjøre dette. Vel, la meg starte med å si at vi ikke har mistet en eneste amerikaner i denne krigen, erklærte McConnell under et møte i Louisville, ifølge CNN, og fortsatte:

– Mesteparten av pengene som vi bruker knyttet til Ukraina, brukes faktisk i USA, for å etterfylle våpenlagre med mer moderne våpen. Så faktisk blir det flere arbeidsplasser her, og forbedrer vårt eget militær for det som kan ligge foran oss.

Folk dør selvfølgelig, ikke minst hundretusenvis av ukrainske soldater. I april 2023 publiserte Reuters tall på 354 000 ofre på begge sider. Den amerikanske hærens oberst Douglas Macgregor hevdet nylig at totalt 400 000 ukrainske soldater døde i krigen.

Fra Swebbtv, publisert 11 august 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og X-melding i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Så försvaras ”biståndet” till Ukraina: Pengarna går egentligen till USA – och inga amerikaner dör.

Kommentar fra oversetter:
Ikke bare erstattes militære våpen med nye i USA, de fleste land i NATO som sender våpen til Kiev-regimet tømmer sine lagre, og mye av dette kommer fra den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, med BlackRock og de andre kapitalforvaltningsselskapene som eiere. Wall Street tjener også på at andre NATO-land sender våpen til Ukraina, som ikke er gaver slik som det fremstilles i vestlig hovedstrømpresse. Ukraina finansierer våpnene ved å utvide sin allerede ubetalbare statsgjeld.

Det militær-industrielle komplekset får en enorm profitt på en krig de selv provoserte frem, krigshaukene i Washington er en del av det. De finansielle eierne av våpenindustrien som BlackRock, er invitert av Kiev-regimet for å lede «restruktureringen og gjenoppbyggingen» av Ukraina. At kapitalforvaltningsselskapene tar over de beste jordbruksarealene for korndyrking i Europa, ser ut som ha vært en del av en langsiktig plan for mange år siden. Målet for herskerklassen er å ha full kontroll og eierskap på matproduksjonen i Europa.

Forsidebilde: Alexander Mils

Les artikkelen direkte på derimot.no