Det er mange typer prioritering: Biden prioriterer krigsindustrien fremfor mat til barna.

Derimot.no

derimot.no:

Mens Biden sender milliarder til Ukraina mangler familier i USA morsmelkerstatning til barna.

De siste dagene har fraværet av morsmelkerstatning i USA vært et sentralt tema i aviser over hele verden. Mange argumenter er gitt av analytikere for å forklare fraværet av denne grunnleggende varen i markedene, men få eksperter knytter saken til den forferdelige økonomiske administrasjonen til demokratenes president Joe Biden , som har som en regjeringsprioritet å sende militærpakker på milliarder dollar til Kiev, i stedet for å sørge for det som er best for sitt eget folk.

Butikker over hele USA har slitt med å holde hyllene fullt utstyrt med daglige nødvendigheter, men dette har blitt ekstremt komplisert ettersom problemene i produksjons- og distribusjonskjeden vokser.

En av varene som forbrukerne mangler mest er babyerstatning, et primærprodukt som er svært viktig for overlevelsen til amerikanske barn, men hvor det har vært en nedgang på nesten 20 % i tilgjengelighet nylig. Situasjonen har drevet mange familier til fortvilelse. Mange har måtte reise i timevis for å kjøpe dette produktet i byer eller stater langt hjemmefra.

Tomme butikkhyller blir stadig vansligere i USA

Den høye etterspørselen og mangelen på tilbud genererer følgelig høy prisvekst, noe som gjør det enda vanskeligere for den vanlige borgeren å kunne kjøpe melkeblandinger.

Det er en rekke faktorer som forklarer fraværet av disse varene i markedene. Men først av alt er det nødvendig å forstå at amerikanske familier i løpet av de siste tiårene har blitt ekstremt avhengig av industriprodukter  for å mate barna sine. Amerikanske kvinner ammer mindre enn det globale gjennomsnittet, noe som skyldes både helsemessige og sosiale faktorer. Det har alltid vært press fra den amerikanske farmasøytiske og næringsmiddelindustrien til å tilby erstatningsprodukter for barn, noe som har skapt et avhengighetsproblem.

Amerikanske lovgivere vil at Washington skal prioritere innenlandsk sikkerhet fremfor Ukraina

Mindre enn halvparten av amerikanske mødre ammer i løpet av seksmånedersperioden anbefalt av det globale vitenskapelige samfunnet, og omtrent 20 % av dem fullfører ett år med amming. Dette er ikke tilfeldig. I 2018 kritiserte USAs regjering en WHO-resolusjon som oppmuntret til amming i ett år, med delegasjonen av amerikanske diplomater som til og med truet nasjonene som godkjente tiltaket med sanksjoner – alt av hensyn til milliard-dollar industrien som produserer erstatningsproduktene. Dermed har «melkeblandingen» blitt ekstremt viktig i USA – mer enn i andre land. Uten regelmessig tilførsel av disse produktene finnes ikke mat for spebarn.

blue and brown wooden counter
Vil vi også få tomme hyller i Norge?

Hovedproblemet er at denne produksjonen og distribusjonskjeden i år ble sterkt påvirket av økonomiske og sanitære faktorer. Analytikere tilskriver mangelen i stor grad til et nylig utbrudd av bakteriell forurensning ved et Abbott Laboratories’ produksjonskompleks i Michigan, som er ansvarlig for en betydelig del av amerikansk barnemat-produksjon. 

Forurensningen førte til et fall i tilgjengeligheten av denne varen i markedene. Saken kan imidlertid ikke bare forstås av dette forholdet.

Det er en økonomisk- og inflasjonskrise som kompliserer situasjonen.

Inflasjonen i USA er på det høyeste nivået på 40 år, etter å ha nådd 8,5 % i mai. Bare mellom februar og mars i år var inflasjonshoppet 1,2 %, ifølge offisielle data fra Arbeidsdepartementet. Det som er mest påvirket av prisstigninger er nettopp det som er mest grunnleggende for en borgers liv: mat, bensin, bolig og primærvarer. Morsmelkerstatningen er ikke utelukket fra denne listen. Med inflasjonen hadde prisen på spedbarnsmelk allerede steget, men i tillegg til den nylige mangelen tar noen selgere nå dobbelt eller til og med tredoblet prisen før krisen.

Den umiddelbare resultatet ser en på populariteten til president Biden. For øyeblikket er vurderingen av presidentens jobb på 39 % – den laveste siden hans innsettelse. 

I en fersk undersøkelse sa 56 % av de spurte at de ikke var fornøyd med gjeldende regjeringspolitikk, mens 75 % sa at de trodde landet ikke beveget seg i riktig retning. 

Joe Biden - Wikipedia
USAs minst populære president?

Republikanerne bruker situasjonen til ytterligere å kritisere den katastrofale administrasjonen og få folkelig støtte. Mange konservative forsvarer eksepsjonelle tiltak for å lindre krisen for morsmelkerstatning, som å forby gratis distribusjon av dette produktet til migranter ved grensen – som har vært lovpålagt siden 1997. 

Det er imidlertid den systematiske bevilgingen av penger til utlandet som plager republikanerne mest og det amerikanske folket som helhet.

Trump:

«Demokratene sender ytterligere 40 milliarder dollar til Ukraina, likevel sliter USAs foreldre med å mate barna sine (…) Det er utrolig at amerikanske familier i år 2022 ikke kan få babyerstatning til barna sine. Smerten som mødre og fedre opplever hvor de bokstavelig talt ikke kan få næring til sine nyfødte og spedbarn,  den signaliserer evig skam over Demokratene.»

Bidens manglende evne til å håndtere nasjonale kriser er tydelig. Demokratene er mer opptatt av å forfølge en ideologisk og urealistisk agenda for støtte til Kiev enn å løse de vitale problemene til sitt eget folk. Velgerne vil absolutt ikke akseptere å se skattepengene deres bli sendt til nynazister som fører krig i Europa mens amerikanske barn sulter. Det vil bli mer polarisering og sosial konfrontasjon de neste månedene. Det gjenstår å se om Biden på et tidspunkt vil innse at å bidra til eskalering av utenlandske konflikter ikke er i det amerikanske folkets interesse.

Artikkelen er oversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://www.globalresearch.ca/biden-sends-billions-ukraine-us-families-do-not-have-baby-formula/5780692

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 16

Les artikkelen direkte på derimot.no