Derimot: Israelsk ambassadør oppfordrer til ødeleggelser og vold: Storbritannia: Krav om utvisning av den israelske ambassadøren etter «en klar oppfordring til folkemord» i et radiointervju.

Derimot.no

derimot.no:

«Den israelske ambassadøren har oppfordret til folkemord på nasjonal britisk radio», sa en spaltist. «Dette er en ulovlig handling under folkemordskonvensjonen fra 1948».

Av Julia Conley

Et medlem av det britiske parlamentet krevde at utenriksministeren utviser Tzipi Hotovely, den israelske ambassadøren til Storbritannia, etter at hun på en radiosending av LBC sa til programleder Iain Dale i utvetydige ordelag; at Israels militær må gjøre sivil infrastruktur i Gaza til mål – en krigsforbrytelse under Genève-konvensjonene.

Hotovely fortalte Dale at Israel Defense Forces (IDF) har funnet ut at «hver skole, hver moske og hvert andre hus har tilgang til tunneler», med henvisning til tunnelene som ble brukt av Hamas – som først ble bygget da Gaza var under israelsk kontroll i 1980.

«Det er en begrunnelse for å ødelegge hele Gaza, hver eneste bygning», sa Dale, og fikk Hotovely til å spørre: «Har du en annen løsning, hvordan vi kan ødelegge den underjordiske tunnelbyen?» Journalisten Hamza Ali Shah sa at ambassadørens uttalelse var «en klar oppfordring til folkemord».

Tzipi Hotovely. Her avbildet i 2017.

Hotovely er ikke den første israelske diplomaten som offentlig oppfordrer til folkemord i Gaza – selv om regjeringen fortsetter å hevde at den har Hamas som mål og beskytter sivile liv. USA, som har gitt militærhjelp til Israels bombardement og heftig forsvart IDF, hevder anklager om folkemord er «grunnløse».

Men hennes uttalelse på britisk nasjonal radio understreket hvordan folkemords-språkbruk har blitt vanlig blant Israels politiske klasse, siden landet begynte sitt bombardement som gjengjeldelse for Hamas’ motangrep 7 oktober.

Den britiske journalisten Robert Carter sa at Hotovelys kommentarer gjør henne «et godt valg som Israels utsending til Storbritannia.» «Hun finner alltid en måte å oppsummere hvor ondskapsfullt Israels kolonialistiske prosjekt er, og hva Tel Avivs sanne ambisjoner er – et totalt folkemord på Palestinerne og landtyveri av hele Palestina», sa han. Mitchell Plitnick advarte observatører mot å avfeie Hotovelys uttalelser som spekulasjoner fra en ekstremist, med synspunkter som er helt forskjellige fra statsminister Benjamin Netanyahus regjering.

Afzal Khan, et Labour-parlamentsmedlem, skrev til den britiske utenriksministeren David Cameron, for å kreve at Hotovelys uttalelser ble møtt med «streng fordømmelse» fra regjeringen. «Situasjonen er ufattelig, og uttalelsene til den israelske ambassadøren, gjør det klart at det er intensjonen til den israelske regjeringen å fortsette med sine forferdelige bombardementer og bakkekamper til det ikke er noe igjen, og ingen palestinere er igjen i Gaza», skrev Khan.

Andre, inkludert Guardian-spaltist Owen Jones og forskningsanalytiker Naks Bilal, sa at Hotovely burde bli utvist. «Den israelske ambassadøren har på nasjonal britisk radio oppfordret til folkemord,» sa Jones. «Det er en ulovlig handling under folkemordskonvensjonen fra 1948. Storbritannia må utvise Tzipi Hotovely umiddelbart».

Fra Global Research, publisert 7 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og utdrag av videointervju i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Conley er jounalist i redaksjonen for nettstedet Common Dreams.
Orginalartikkel: Demands for Israeli Ambassador to UK’s Expulsion After ‘Clear Call for Genocide’.

Forsidebilde: Wikipedia

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar