Derimot: Jan Hårstad:Hvem er på toppen i norgesmesterskapet i tåperi. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Norske tåper

Av Jan Hårstad

Om noen ba meg om å sette opp en liste over de ledende norske tåper, ville nok professor Bernt Hagtvet og Jens Stoltenberg kives om de øverste plassene.

Det med Hagtvet er slik: hvis en stat fra Natos vestimperialisme, gjerne ledet av USA, legger stater i grus som Irak, Afghanistan, Jugoslavia og Libya er dette en form for sivilisasjonsarbeid for disse massemorderne holder seg med DEMOCRACY.

Her er faktisk Hagtvet og Jens helt identiske i retorikken. Framtredelsesformen demokrati frikjenner disse krigerstatene fra massakre i millionantall. En kan si at det er nye variabler av George Orwells nytale av typen «Våpen er veien til fred.»

Hagtvet har hele sitt liv vært en apologet for demokratisk imperialisme. Sist jeg fikk hakeslepp av han i Aftenposten var anmodningen om at Norge må støtte godt opp Tyskland for der var det slikt fabelaktig demokrati.

Dette var på et tidspunkt hvor Forfatningspolitiet (4000 ansatte) jaget AFD-politikere og Antifa knivstakk dem på gatene. Undersøkelser, den ene etter den andre, kunne vise til at tyskere flest mente demokratiet var avskaffet. Påbudene om hva du skulle mene ble strafferettslig vurdert.

Bernt Hagtvet er en norsk statsviter, skribent og debattant. Hagtvet er professor emeritus i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og professor II i internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole, og har også vært professor II ved Universitetet i Bergen. Wikipedia

Går vi fram til Gazakrigen har den tyske staten voldelig slått ned på Palestina-solidaritet. Selv den celebre Palestina-Kongressen i Berlin 12 april med fredelige jøder, ble stoppet av 900 politifolk.

Nå ser vi det at USA ligger på hjul. 130 arresterte Pal-aktivister ved New York University, 34 arresterte ved Texas University.

Så var det Martin Sellner og greske Varufakis som fikk innreiseforbud til Tyskland. En skulle så anta at blodbadene i Ukraina og Gaza satte professor Hagtvet i gang med kritiske bemerkninger i Aftenposten for her er det mangt å ta i selv for den demokratisk imperialist. Ikke et kny. Nada. Nichts.

Men i dag hisser han seg opp over at 20 årige Amrit Kaur fra Rød Ungdom slang litt med leppa om Marx i lett forvirra ordelag – på Dagsrevyen. Dette var en form for høykriminalitet av redaksjonen i NRK – horribelt, forferdelig.(Aftenp. 25.4)

Der har vi essensen av dagens Hagtvet. Han gjør ingen selvkritikk på sin artikkel om det strålende demokratiet i Tyskland. Han har ingen impulser mot å stoppe folkemordet på Gaza og han har ingenting imot at USA implanterer atomvåpen i Polen og fremmer den tredje verdenskrig.

I øyeblikket ser vi bare en professor statsviter i Norge som opptrer som kritiker av den demokratiske imperialismens herjinger og det er Glenn Diesen, men han er de ute etter.

Hagtvet kommer til å få en St.Olav. Garantert også.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar