Derimot: Israels forsvarsminister: Israel fortsetter krigen i Rafah til tross for FNs krav om våpenhvile. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Ethan Huff

Israel er ivrig etter å fullføre sin kontroversielle bakkeinvasjon av Rafah. Etter at raketter regnet ned over Tel Aviv denne uken for første gang på rundt fire måneder, ga den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant skylden på Rafah for angrepene, samtidig som han lovet å få Israels forsvarsstyrker (IDF) til å gå enda dypere inn i den sørlige Gaza-enklaven, dette til tross for en ordre om våpenhvile fra FNs Internasjonale Domstol (ICJ) og andre internasjonale organer.

«Våre mål i Gaza er vektlagt her i Rafah: å ødelegge Hamas, returnere gislene og opprettholde operasjonsfriheten», sa Gallant til israelske tropper. «Når det gjelder gisselspørsmålet – vi gjør en enorm innsats og vil fortsette å gjøre det, både gjennom fysiske aktiviteter og ved å komme til avtaler».

Gallant sa også at han vil fortsette å utføre Israels statsminister Benjamin Netanyahus ordre, om ikke å stoppe krigen før Hamas er fullstendig utryddet. «Husk: deres oppgave er å eliminere Hamas, og å vinne denne krigen», fortsatte Gallant. «Vår oppgave er å ta det dere har prestert til et nytt nivå i Gaza og i hele Midtøsten. Dette henger sammen».

Rafah, Hamas’ siste skanse

Etter åtte rakettangrep i det sentrale Israel, som resulterte i at minst ett israelsk hus ble skadet, gjentok israelske ledere sin oppfordring om total seier i Gaza. Ikke bare antas Rafah å være det siste stedet der Hamas-militanter gjemmer seg, men Israel sier også at det er blant de siste stedene hvor store rakettlagre fortsatt eksisterer. Det er også mulig at Hamas fortsatt produserer raketter i Rafah, selv om IDF tror de sannsynligvis allerede har ødelagt alle våpenfabrikkene.

I et innlegg på Telegram skrev Ezzedine al-Qassam-brigadene, en av de væpnede fløyene til Hamas, at de angrep Tel Aviv «med et stort antall raketter som svar på de sionistiske massakrene mot sivile».

Uansett hva slags våpen Hamas fortsatt har, blekner det sammenlignet med de avanserte våpnene som Israel besitter, og sier at dette bare er en unnskyldning for at Israel kan ta landet.

«Sannheten er at Hamas har bare en lite antall våpen, og israelerne slakter og sulter de en million flyktninger de drev inn i Rafah», skrev en kommentator.

«Er det noen sjanse for at IDF skyter raketter mot Tel Aviv?» spurte en annen, i spekulasjon om et mulig falskt flagg angrep denne uken.

«Gallant er en krigsforbryter», skrev en tredjeperson.

En fjerde person uttrykte støtte til Israel, kalte Hamas «avskum» og uttalte at krigen «ikke vil være over før hver Hamas- og Hamas-tilhenger er død.»

Så, meningene er delte. Men at krig medfører død og lidelser er alle klar over.


Fra Natural News, publisert 30. mai 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og noe forkortet. Linker og X-meldinger med video i originalartikkelen.
Originalartikkel: Gallant says Israel will forge on in Rafah despite UN world court demanding ceasefire

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar