Derimot: I Europa i går: Eurovisionens sang- og festfinale. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Trond Ali Linstad

Det var TV-fest i Europa i går kveld; Millioner av mennesker satt benket foran tv-apparatene og så på. Med engasjement og glede, med undring og forhåpning; Hvem går til topps på festen? «Det blir ganske sikkert Israel», kunne man tenke, etter den andre semi-finalen. Massakre og folkemord blir forsøkt dekket over. Det skal jo være en «fargerik» fest.

Det er krefter i «Israel» som finansierer festen (jf. steigan.no). Politisk propaganda vil selvsagt spille en rolle. «Israel-venner» kunne hver stemme 20 ganger på sin favoritt: Israel sitt bidrag. Folks fokus ønsket mange stemmer på den. Stemmetallene røpet at kampanjen fungerte delvis. Det at kampanjer kan fungere, det er ikke en gåte.

Glemt vil være Israels slakt på sivile menn, kvinner og barn i tusenvis – og at den internasjonale domstolen har anklaget Israel for folkemord. Det er spesielt at Israel ikke ble møtt med en kulturell boikott eller i det minste ble utelukket fra Melodi Grand Prix – eller som nå korrekt heter: Eurovision Song Contest! Men vi kan håpe at den kulturelle boikotten kommer i tiden fremover.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar