Derimot: Hvis Israel angriper Libanon: Da vil Iran svare med en krig som utsletter Israel. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Hvis Israel angriper Libanon: Da vil Iran svare med en krig som utsletter Israel. – Derimot

derimot.no:

Av Ethan Huff

Iran har trukket en rød linje, for det blir en omfattende regional krig i Midtøsten dersom Israel skulle starte et fullskala angrep på Hizbollah i Libanon. Irans ambassadør til FN uttalte at enhver «fullskala militær aggresjon» fra Israel mot Hizbollah, vil resultere i «en utslettende krig» som vil ødelegge hele regionen.

«Alle alternativer, som en full involvering av alle militære enheter, er på bordet», heter det videre i uttalelsen til X. Det Iran mener i denne sammenhengen er de ulike militsgruppene de støtter i Irak, Syria og Jemen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu erkjente Irans trussel ved å kommentere at en «sjufrontskrig» snart kan bryte ut i Midtøsten når Iran aktiverer sine regionale støttespillere. Israel har i en årrekke nå sendt jetfly for å angripe «den iranske ambassades bygninger» inne i Damaskus, Libanons hovedstad, for å svekke Assad-regimet. Husk at Russland også har en militær tilstedeværelse i den nordvestlige kystregionen.

I mellomtiden fortsetter Israel å angripe Hizbollah i sør mens situasjonen eskalerer. Avisen Word through the Grapevine, sier at USA også er nære ved å bli involvert, når de sender amfibiske militærskip til det østlige Middelhavet. Skulle det vise seg tegn på et nært forestående angrep, kan amerikanere måtte evakueres fra regionen.

«I løpet av de siste timene har krigsfly angrepet flere Hizbollah-mål, en militærbase i Zabqin-området, to operative baser i Khiam-området og en Hizbollah-bygning i al-Adissa [Odaisseh]-området», rapporterte Yedioth Ahronoth, en israelsk avis.

Hizbollah advarer Israel

I sin egen uttalelse sammen med uttalelsen fra Iran, advarte Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah Israel, de må trekke seg tilbake eller møte en krig uten grenser. Skulle det skje, vil Israel sannsynligvis tape, ettersom Israels militære styrker (IDF) blir overbelastet, når de har store styrker i den sørlige Gaza-byen Rafah.

Inntrykket er at Hizbollah i Libanon er en mye annerledes og mye sterkere styrke enn Hamas på Gazastripen. Faktisk vil enhver Iran-tilknyttet gruppe i Midtøsten være mye sterkere enn Hamas, noe som betyr at Israels hender er i ferd med å bli fulle.

Under Libanon-krigen i 2006 kom det rapporter som antydet at IRGC (Islamic Revolutionary Guard Corps) i Iran, også kjent som den iranske revolusjonsgarden, hadde bakkestyrker i Libanon for å hjelpe Hizbollah.

Enkelt sagt vil hele Midtøsten sette Israel i trådkorset i det øyeblikket Israel starter et angrep på Hizbollah. Da kan alt skje.

«Dette er ikke vår kamp,» bemerket en kommentator om situasjonen i Midtøsten og hvordan den angår amerikanere. «Dette er ikke kampen til befolkningen i vestlige nasjoner. Det er kampen til de sionistisk infiltrerte regjeringene i våre nasjoner. Ikke vårt problem».

«Israel gikk for langt», skrev en annen. «Verden har fått nok av tullet deres, på grunn av det vil Amerika lide mest».

Andre kritiserte Netanyahu for hans krigshauk-oppførsel, og en kalte ham en galning, og en annen kalte ham en «psykopat».

«Er det bare meg som tror det, eller er det Israel og deres borgere med dobbelt statborgerskap i alle land, som skaper kaos over hele verden mens de spiller offeret?» spurte en annen.


Fra Natural News, publisert 3. juli 2024.
Oversatt av Northern Lights fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: If Israel attacks Lebanon, Iran says it will respond with “obliterating war”

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar