Derimot: USA åpner for å stjele russiske midler i USA. Problemet deres er dette: Hvem vil plassere pengene sine i tyvers varetekt? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

USA har stålet enorme verdier fra alle landene de har okkupert eller på andre måte ødelagt, feks. Libya, Irak eller Afghanistan. Dette er noe som det aldri snakkes om: Vår nærmeste allierte er verdens største tyv. USA overtok som verdens sjefstyv etter Storbritannia og Frankrike og Spania før dem. Alle de tre siste kjent som verdens store kolonimakter. Spania i Latin-Amerika og Frankrike og Storbritannia i Afrika og f.eks. India.

Spanske og portugisiske territorier i perioden med den Iberiske Unionen(1580–1640).

Gammel vane er vond å vende heter det i et gammelt ordtak. Det som tidligere har vist seg å være hensiktsmessig har en tendens å blir fortrukket når nye handlinger skal vurderes selv om situasjonen er endret. Nå skal Russland rundstjeles og begrunnelsen er moralsk. De fortjener det. Da lar en alle vedtatte regler for økonomisk samkvem fare.

Naturligvis er dette eliten i disse landene sin virksomhet. Kjeltringene sitter i dress, nydelige designerklær og kongelige gevanter på toppen. Befolkningen i alle de store statene som har forsynt seg i andre land har også blitt plyndret hele tiden.

Men nå blir det gradvis slutt på stjelingen i Afrika og andre steder. Det merker befolkningene i tyvenes hjemland. Noen må betale for bortfallet av inntekter. Det vil føre til økende uro også i vår del av verden. Vi merker det allerede. I Norge merkes det f.eks. ved at billig energi nå blir dyrere for alle. Hvem får overskuddet?

Den norske befolkningen ser ikke lenger noe til eggene fra vår felles gullgås den billige fossekraften. Vi har ikke de lederne vi trenger, men leder som tjener de rikeste.

Knut Lindtner
Redaktør

USA skal få betale for å ha konfiskert Russland eiendommer – sier Kreml.

Moskva vil komme med tiltak som tjener deres interesser, har Dmitry Peskov sagt. 

Moskva vil ikke la en mulig USA-avgjørelse om å overlevere deres frosne eiendeler til Ukraina stå ubesvart. Det sa Kremls talsmann Dmitry Peskov på lørdag.Han uttalelse kom etter at USA kongress ga grønt lys for en slik potensiell overføring.

«USA skal få betale for dette, det er sikkert»,sa den russiske tjenestemannen.

Han viste til den potensielle konfiskeringen.

Moskva har ikke satt noen tidsfrist for å svare på Washingtons handlinger, slå han fast. Og han la til at Russland vil komme med et svar «som vil tjene våre interesser på best mulig måte». USA vil bare skade seg selv om de ruser fram med en slik plan, advarer Kremls talsmann.

Å konfiskere russiske eiendeler bryter med prinsippet om «ukrenkeligheten om privat … og statlig eiendom», sa han, Gjør de det, vil det føre til at mange investorer vil trekke tilbake pengene sine fra USA. Det vil føre til «ubotelig skade for det bildet vi har av USA», mente Peskov. Han kom ikke nærmere inn på hvilke bestemte tiltak Moskva kan komme med for å svare på dette tyveriet av eiendeler.

Tidligere på lørdag vedtok representantenes Hus i Kongressen en lov om å gjenoppbygge Ukrainas økonomiske framtid og muligheter. (REPO). Det åpner for at USAs regjering kan konfiskere russiske eiendeler og overføre pengene de får for dem til Ukraina.

Lovforslaget er en del av den lovede pakken, den inkluderer også å sende 61 milliarder dollar i tillegg som hjelp til Kiev. Dette lovforslaget om nødhjelp til Ukraina har vært stanset i kongressen helt siden i fjor høst. Lovgiverne var bekymret for at Washington mangler en strategi for enten seier eller en fredsløsning i Ukraina-konflikten.

EU og andre G7-land har også, siden begynnelsen av Ukraina-konflikten, blokkert eiendeler tilhørende Russland, verdt 300 milliarder dollar, . Dette er penger som tilhører den russiske sentralbanken. Av det beløpet, blir 211 milliarder dollar holdt fast av den Belgia-baserte oppgjørsentralen Euroclear.

Siden i fjor har dette beløpet økt til 4,4 milliarder dollar, med renter. USA, som egentlig bare holder fast 6 milliarder av de 300 milliarder dollar i frosne eiendeler, har lenge presset på sine allierte for å få tak i disse pengene med en gang. Men dette har møtt motstand fra Den Europeiske Sentralbanken(ECB), og det har ført til uenighet mellom G7 og EUs politiske lederskap.

Tidligere i april advarte Christine Lagarde, president i ECB, om at å ta disse eiendelene kan være «brudd på lovlig internasjonale orden». Russland har gjentatte ganger sagt at enhver slik handling vil være «tyveri».

Det russiske byrået RIA Novosti har antatt et i januar vil Moskva svare på slike tiltak, og beslaglegge eiendeler som tilhører EU, G7, Australia og Sveits. De har alle investert i russisk økonomi. Totalt var slike eiendeler verdt 288 milliarder dollar ved slutten av 2022. 

Detter er ifølge RIA.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/russia/596320-peskov-russian-assets-us

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar