Derimot: For å si det som det er: Det stinker fra A til Å.

Derimot.no

derimot.no:

Hykleri uten grenser

Av Reidar Kaarbø redaktør HvaMenerPartiene

Sergei Skripal

Den 4. mars 2018 ble Sergej Skripal og hans datter forsøkt drept i England. Russerne ble mistenkt for å ha utført drapsforsøket, men vedkjente seg ikke ugjerningen. Fordømmelsen fra Vesten var bastsant og massiv, hele 153 russiske diplomater ble sendt hjem, en av dem fra Norge, og diverse sanksjoner ble innført.

Jamal Khashoggi

2. oktober 2018 ble Jamal Khashoggi beviselig brutalt henrettet i Saudi-Arabia sitt konsulat i Istanbul i Tyrkia. Det ble regnet som svært sannsynlig at drapet var beordret av kronprinsen i Saudi-Arabia. Reaksjonene uteble helt fra vestlige land, ingen diplomater ble utvist, ingen sanksjoner gjennomført, og våpeneksporten fra USA fortsatte som vanlig. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide «fant ingen grunn til» å iverksette reaksjoner.

Kampanje

Hendelsene viser så dramatisk forskjellig håndtering at det oser kampanje lang vei. Det gir grunn til å anta at drapsforsøket på Skripal har vært en falsk handling gjennomført av engelskmenn utelukkende for å sverte Russland i bred vestlig enighet og overdimensjonert i forhold til alvoret.

Fordømmelsen av Russland

Så startet Russland sin ulovlige angrepskrig mot Ukraina. Igjen fikk vi massiv fordømmelse, kritikk, sanksjoner, boikott og sabotasje av russisk-tysk infrastruktur. Handelsforbud, forbud mot pengeoverføringer, forbud mot russisk deltakelse i idrett og kulturtiltak, og straffereaksjoner mot andre land som ikke innordner seg restriksjonene.

Bøllen og mobberen: «Jeg må da ha rett til å forsvare meg!»

Israels nytale

Mens Israel bruker uttrykket «rett til å forsvare seg», bruker resten av verden nå ord som uproporsjonal hevn, flatbombing, folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser, massedrap og terrorisme. Dette er ikke forsvar, dette er slakt av et folk. En okkupasjonsmakt har ikke rett til å forsvare seg mot kamp fra folket de okkuperer, undertrykker og mishandler, det er de undertrykkede som har rett til å forsvare seg mot gjentatte overgrep.

Proporsjoner

Israel sin krig på Gaza overgår Russland sin krig mot Ukraina i råskap, galskap, vanvidd og utslettelse av folk og eiendom. Vi ser eskalering av en konflikt som har fått lov til å vare ved i 75 år. Nå er saken brakt inn for den internasjonale domstolen i Haag som allerede har sendt en skarp uttalelse til Israel at de tar opp saken om folkemord, og at folkemordet i mellomtiden må stanses.

Reaksjoner mot Israel

Hvilke reaksjoner har Israel møtt fra for eksempel Norge? Svar: ingen. Vestlige land er samstemte og lar være å anerkjenne Palestina som stat, lar være å utvise israelske diplomater, lar være å sanksjonere og lar være å innføre boikott mot Israel. Norge har heller ikke gitt sin støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ eller krevd at Israel skal utestenges fra MGP.

Våpenleverandørene er ansvarlige

USA har nettopp sagt at angrepet mot en amerikansk base i Jordan var utført med Iranske våpen, derfor står Iran ansvarlig og må belage seg på en hevn. Utsagnet fra Joe Biden er bemerkelsesverdig. Han sier at USA er ansvarlig for folkemordet på Gaza fordi Israel får våpen og finansiering fra USA.

Det er nok ingen tilfeldighet at USAs forsvarsminister hadde jobb i våpenindustrien (Raytheon Industry) før han fikk jobben i regjeringen. Han sørger nok for seg og sine.

Folkemord til nye høyder

Som kronen på verket har Israel klart å få stoppet verdens største hjelpeorganisasjon UNRWA på Gaza fordi 12 personer av 13.000 ansatte angivelig skal ha vært med på angrepet mot Israel. Igjen hiver vestlige land seg raskt og samstemt på anklagen, denne gangen unntatt Norge, og bidrar til å løfte folkemordet til nye økonomiske høyder. UNWRA er livsnerven for de fattigste på Gaza, uten UNWRA er de ferdige. Dette vet Israel.

Langtidsplan å stoppe UNRWA

Det sies lite om at Israel allerede rundt jul skal ha dokumentert sine ønsker om å bringe UNRWA til opphør ved bruk av falske beskyldninger, ved å få stoppet bevillingene, og til slutt å oppløse hele hjelpeorganisasjonen. Det spiller ingen rolle at Israel har tatt livet av 150 FN-ansatte i UNRWA og ødelagt en drøss med bygg slik at hjelpearbeidet er blitt vanskeliggjort eller umuliggjort. Igjen legger Vesten seg langflat for Israel og fryser bevillingene til UNRWA mens pengestrømmen og våpenstrømmen fra USA til Israel fortsetter.

Noe skurrer her

Det er liten tvil om at når vi sammenligner Vestens reaksjoner mot Israel med reaksjonene mot Russland, da er det noe som skurrer. Her er en grad av mismatch både i alvor og i reaksjoner som undergraver internasjonal rett, konvensjoner og resolusjoner og som vitner om et grenseløst hykleri.

Hvem bestemmer

Sentralt i dette bildet står USA, imperiet som tillater seg å velge hvem som skal leve og hvem som skal dø, som tillater seg å velte regimer og innsette vennlige «demokratiske» regjeringer der de måtte finne det for godt, og som tillater ett land å utføre forbrytelser som de forbyr et annet land å gjøre.

Falskheten er gjennomskuet

Det siste året har vært året for realitetsorientering. Israel er avslørt, de kan ikke lenger bruke ordet «antisemittisme» mot dem som kritiserer Israel for ulovligheter. Også USA sitt hykleri er gjennomskuet og regimets ondskap er avdekket. Som profeten Jesaja skriver i kap. 5, vers 20: «Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt.» Til tross for dette velger vestlige land fortsatt å la være å reagere, det er som man vil demonstrere gjensidig støtte i ondskap. Reidar Kaarbø redaktør www.hvamenerpartiene.com

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar