Derimot: EU-leder: «Navnet på EUs sykdom er inflasjon. Viruset som utløser inflasjonen er EUs sanksjoner mot Russland.»

Derimot.no

derimot.no:

EU-leder: «Navnet på EUs sykdom er inflasjon.

Ungarn identifiserer EUs «virkelige» fiende

Hvis blokken ønsker å gå til krig, bør den bekjempe inflasjonen, foreslo statsminister Viktor Orban

Vestlige sanksjoner mot Russland over Ukraina har ikke klart å avslutte konflikten, men har i stedet skapt kaos på Europas økonomi og drevet opp inflasjonen, sier Ungarns statsminister Viktor Orban.

På sin Facebook-side på søndag kom Orban med en skarp kritikk av EUs sanksjoner, og hevdet at Europa sliter med å takle inflasjon på grunn av restriksjonene Brussel har innført i energisektoren. «Navnet på sykdommen er … inflasjon, og viruset kalles Brussel-sanksjonene,» sa han.

Orban kalte sanksjonene «våpnene til Brussels krigspolitikk» og la til at mens EU brukte dette verktøyet mot Russland, har det i stedet skadet Europa.

Viktor Orban

«Det var ikke så lenge siden at Brussel lovet at disse sanksjonene ville få en slutt på krigen. Et år har gått, og slutten på krigen nærmer seg ikke, den kommer lenger unna», insisterte statsministeren.

Orban fortsatte med å si at selv om EU-myndighetene lovet at sanksjonene ikke ville bli utvidet til energisektoren, sendte de til slutt naturgassprisene opp til rekordnivåer.

Statsministeren påpekte også at gass delvis dikterer kostnadene for elektrisitet.

«Økningen i gassprisene er derfor umiddelbart ledsaget av en økning i prisen på elektrisitet, selv om strømmen ikke ble produsert med gassturbiner, men med solenergi, vind, vannkraft, kullkraftverk eller kjernekraft,» bemerket han.

«Hvis Brussel ønsker å gå til krig, bør det bekjempe inflasjonen. Det gjør det ikke,» hevdet Orban, og la til at de ungarske myndighetene gjør sitt beste for å beskytte familier og selskaper fra de økonomiske skadene.

Ungarn, et land som er sterkt avhengig av russisk energi, har gjentatte ganger talt mot sanksjonene EU har innført mot Moskva siden det startet sin militæroperasjon mot Ukraina i februar 2022.

I slutten av januar signaliserte Orban også at Ungarn ville nedlegge veto mot alle EU-sanksjoner rettet mot Russlands atomenergisektor. Budapest har også motarbeidet blokkens planer om å fullstendig forby olje- og gassimport fra Russland.

Maskinoversatt, forkortet og bearbeidet av redaksjonen

https://www.rt.com/news/571752-hungary-sanctions-fight-inflation/

75 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 75 ganger.

Post Views: 74

Les artikkelen direkte på derimot.no