Derimot: Et nytt begrep som klinger bra?”Lovlig drepte barn”. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Israel massakrer barn, noe den vestlige pressen sier er fint.

Av Caitlin Johnstone.

Israel har ikke bare fullstendig ignorert ordrene fra Den internasjonale domstolen om å stanse angrepet på Rafah slik vi forventet at de skulle gjøre, men har faktisk trappet opp sin hensynsløse krigføring etter domstolens ordre. Det skal ha vært mer enn 60 israelske luftangrep mot den sørligste byen i Gaza-stripen i løpet av de 48 timene etter dommen, sammen med en grufull massakre på en leir full av fordrevne sivile.

ABC rapporterer: Israelske luftangrep har drept minst 35 palestinere og såret dusinvis i et område for de fordrevne i byen Rafah på den sørlige Gazastripen, sa palestinske tjenestemenn fra helsedepartementet. De sa at kvinner og barn utgjorde de fleste av de døde og dusinvis av sårede.

Angrepet fant sted i Tel Al-Sultan-området i vestlige Rafah søndag, lokal tid, hvor tusenvis av mennesker søkte tilflukt, etter at mange flyktet fra de østlige områdene av byen der israelske styrker startet en bakkeoffensiv for over to uker siden.

Videoopptakene som kommer ut om denne massakren er ekstremt sterke, og vil forbli med deg resten av livet hvis du velger å se dem. Den viser forkullede og parterte kropper, og små barn med hodet borte og barn med hodet delvis borte. På sosiale medier har jeg sett mange mennesker har oppdaget at løgnene om at Hamas halshugger babyer 7 oktober, som har blitt brukt av Israel for å rettferdiggjøre grusomheter der virkelige babyer blir halshugget.

Electronic Intifadas Ali Abunimah sier at dette var i en leir som Israel for bare noen dager siden hadde fortalt sivile var en trygg sone de burde flytte til. Mediekontoret i Gaza rapporterer at angrepet fant sted ved siden av en UNRWA-logistikkbase med mat og nødhjelp, som er et omtrent så klart svar på FN-domstolens ordre om å stanse folkemordet i Rafah som det kan få blitt. Som Maya Angelou sa, når noen viser deg hvem de er, tro dem.

Dette skjedde tilfeldigvis akkurat samtidig som en artikkel The Atlantic publiserte for noen dager siden gikk viralt, som påsto at det er lovlig tillatt å drepe barn under visse omstendigheter.

The Atlantic’s Graeme Wood skriver at det å tillate journalister inn i Gaza ville være en «risiko» for Israel fordi «krig er brutalt», og bruker uttrykket «lovlig drept barn», for å argumentere for at journalistiske videoopptak av døde barn som Israel drepte «lovlig», ville være skadelig for Israelske PR-interesser.

«Å motbevise Hamas sine påstander ved å la journalister se krigen på nært hold vil være en kalkulert risiko», skriver Wood. «Selv når den føres lovlig, er krig brutalt. Det er mulig å drepe barn på lovlig vis, hvis man for eksempel blir angrepet av en fiende som gjemmer seg bak barn. Men synet av et lovlig drept barn er ikke mindre urovekkende enn synet av et som er myrdet».

Tenk på hva slags verdensbilde de må ha som kan publisere noe slikt. Dette kom seg gjennom hele redigeringsprosessen i en vanlig liberal nettavis i hovedstrømspressen.

Alle som har fulgt folkemordet i Gaza på sosiale medier i dag, vil se denne setningen «lovlig drept barn», sammen med videoer av barn som ble revet i stykker av israelske militære eksplosiver i en sivil leir  med fordrevne—gir en sammenheng som, hvis du har et bankende hjerte i brystet og et fungerende empatisenter i hjernen din, vil utløse en helt spesiell type raseri inni deg.

Dette sier bare så mye om hva vi har å gjøre med her, når du tar et skritt tilbake og virkelig ser hva som skjer. Det sier mye om Israel. Det sier mye om den vestlige sivilisasjonen. Det sier mye om den vestlige pressen generelt, og liberale krigspropaganda-nettaviser som The Atlantic spesielt. Det sier så mye om hva slags politisk verdensbilde hovedstrømpressen og media har, som kan tillate noe slikt. Og det sier at vi lever i en sivilisasjon som har blitt fullstendig, fullstendig sinnssyk.

Fra Global Research, publisert 27 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og X-meldinger med sterke videoer i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel Massacres Children, Which the Western Press Says Is Fine.

Republisert fra Caitlin Johnstone fra Caitlins nyhetsbrev, 27. mai 2024

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar