Derimot: Blinken forlenger Ukraina-konflikten med løfte om Nato-medlemskap.Det er det hele konflikten dreier seg om. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Blinkens nye presiseringer om Ukrainsk Nato-medlemskap en gang i fremtiden tar ikke hensyn til det som er i ferd med å skje i virkeligheten. Frontlinjen er i ferd med å bryte sammen og med den Ukraina som stat. Men det som er viktig nå er at krigen fortsetter til etter USA-valget slik Dave DeCamp helt korrekt tolker uttalelsen til Blinken.

Imperiet går i oppløsning foran alle som vil se.

Det skal være et valg i USA til høsten med en senil presidentkandidat fra det demokratiske partiet. Det vil i tiden som kommer gå opp for stadig flere velgere at de egentlig bare har en kandidat. Han er heller ikke god men bedre enn han som nå angivelig styrer landet. Taper Ukraina og Nato krigen før valget er løpet kjørt for Demokratene i USA. Det blir et nytt krigsnederlag etter Afghanistan. Og det kan også gå helt galt for dem i Midt-Østen og i Sørkinahavet før valget.

Jeg tror ikke lenger det kan bli noe valg i USA til høsten. USA-Imperiet er i indre og ytre oppløsning tross kaker og historieforfalskning for å begrunne Natos eksistens på deres 75-års dag. Stoltenberg skulle heller ha forberedt gravøl for en 75-åring (Nato) som ligger på det siste.

Her er symbolikken er tung. Nato ligger på det siste og styres i praksis av en senil USA-president. Kan det sies tydeligere selv om en med stadig sterke politisk sminke prøver å dekke til forfallet en er vitne til.

Knut Lindtner
Redaktør

Blinken lover «Ukraina vil bli medlem av NATO»

NATO lovet først at Ukraina ville slutte seg til alliansen tilbake i 2008 til tross for advarsler om at løftet kunne provosere en krig

av Dave DeCamp

Utenriksminister Antony Blinken sverget torsdag at Ukraina til slutt vil slutte seg til NATO, og gjentar et provoserende løfte som alliansen først ga på et toppmøte i Bucuresti i 2008.

«Ukraina vil bli medlem av NATO,» sa Blinken i Brussel sammen med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. NATOs utenriksministre møttes i hovedstaden i Belgia for å forberede et NATO-toppmøte som vil bli holdt i Washington i juli.

«Vårt formål med toppmøtet er å bidra til å bygge en bro til det medlemskapet og å skape en tydelig vei for Ukraina fremover. Vi har gjort mye arbeid med det de siste par dagene her i Brussel, mye mer arbeid som skal gjøres mellom nå og toppmøtet, men vi vil se, tror jeg, på toppmøtet veldig sterk støtte for at Ukraina går fremover og dets forhold til NATO,» sa Blinken.

I forkant av sin invasjon av Ukraina søkte Russland en garanti fra USA om at Ukraina aldri ville bli med i alliansen, men Biden-administrasjonen nektet og engasjerte seg aldri seriøst i saken. Siden invasjonen ble lansert, har NATO doblet sitt løfte om å innrømme Ukraina til slutt, men ingen klar tidslinje eller forsikringer har blitt gitt siden å bringe Kiev inn nå ville sette alliansen i en direkte krig med Russland.

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky var rasende i fjor etter å ikke ha mottatt noen form for tidslinje for medlemskap på NATO-toppmøtet i Vilnius. NATO kom med en vag uttalelse på toppmøtet om at den bare ville være i en «posisjon til å gi en invitasjon til Ukraina om å bli med i alliansen når de allierte er enige og betingelsene er oppfylt.»

Damokles var ein ung mann som stod høgt i gunst hos kong Dionysios av Syrakus. Då Damokles prisa Dionysios som den lukkelegaste av alle dødelege, sette Dionysios han på sin eigen plass og oppvarta han fyrsteleg. Damokles var først begeistra, men blei fælande redd då han såg at det hang eit sverd i eit hestehår over hovudet hans, og bad seg friteken frå stillinga. (Fra Store Norske) Blinken tror at trusselen om Ukrainsk Natomedlemskap vil fungere som et Damokls-sverd over Russland.

Selv om de ikke gir Ukraina en klar vei, holder USA og NATO fortsatt det potensielle medlemskapet over Russlands hode, sannsynligvis som en måte å sikre at proxy-krigen fortsetter.

Tilbake i 2008 skrev daværende amerikanske ambassadør i Russland William Burns, den nåværende CIA-direktøren, en melding som advarte mot å love NATO-medlemskap til Ukraina og Georgia. Han sa at løftet berører en «rå nerve» i Russland og reiser alvorlige sikkerhetsproblemer for Moskva.

Burns skrev: «Ikke bare oppfatter Russland omringing og forsøk på å undergrave Russlands innflytelse i regionen, men det frykter også uforutsigbare og ukontrollerte konsekvenser som vil alvorlig påvirke russiske sikkerhetsinteresser.»

Burns sa i dette interne dokumentet, som ble lekket av WikiLeaks, at Russland var spesielt bekymret for Ukraina. «Eksperter forteller oss at Russland er spesielt bekymret for at de sterke splittelsene i Ukraina om NATO-medlemskap, med mye av det etnisk-russiske samfunnet mot medlemskap, kan føre til en stor splittelse, som involverer vold eller i verste fall borgerkrig. I så fall ville Russland måtte bestemme seg for om de skulle gripe inn; en avgjørelse Russland ikke ønsker å måtte gjøre», skrev han.

Forsidebilde: Francisco De Legarreta C.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar