Derimot: Bestemte matvarer har stor helsefremmende effekt viser ny studie. Te, bær og epler er særlig gunstige. – Derimot
derimot.no:
Studie viser at mat rik på flavonoider reduserer risken for diabetes med 28 %, planteforbindelser er bedre enn legemidler.
Av Lance D Johnson
En banebrytende britisk studie med 113 097 deltakere avslører at bare seks porsjoner mat rik på flavonoider* daglig, kan redusere risken for type 2 diabetes (T2D), med imponerende 28 %. Te, bær og epler viser seg å være metabolske superhelter, fire kopper te daglig reduserer risken med 21 %, bær med 15 % og epler med 12 %, takket være deres unike evne til å bekjempe betennelse, øke insulinfølsomheten og beskytte vitale organer.
*Flavonoider: en gruppe naturlige stoffer med varierende fenoliske strukturer, finnes i frukt, grønnsaker, korn, bark, røtter, stilker, blomster, te og vin. Disse naturlige produktene er kjent for sine gunstige effekter på helsen. Kilde: NIH.
Bemerkelsesverdig nok overgår flavonoider syntetiske stoffer, og har et helhetlig forsvar mot metabolsk dysfunksjon. Selv for de som er genetisk disponert for diabetes, fungerer disse planteforbindelsene som en naturlig motvekt til et kosthold med prosessert mat, som ikke gir kroppen essensielle næringsstoffer. Vitenskapen er klar: Naturens medisinskap kan være nøkkelen til å snu bølgen av kronisk sykdom.
Et forsvar mot diabetes er rett foran nesen din i hyllene for grønnsaker.
I flere tiår har det medisinske etablissementet anbefalt legemidler som den primære løsningen for diabetes mens de ignorerer naturens sterkeste metabolske regulatorer: flavonoider. En studie publisert i Nutrition & Diabetes, viser kraften til disse planteforbindelsene.
Forskningen, som sporet 113 097 britiske voksne i 12 år, fant at de som konsumerte mest flavonoider hadde en 28 % lavere risiko for å utvikle T2D, sammenlignet med de som spiste minst. Hver ekstra porsjon reduserte risken med 6 % – noe som beviser at selv små kostholdsendringer gir livsendrende resultater. «Inntak av flavonoider hjelper til med å redusere overflødig fettvev, noe som kan gi betennelser, samtidig som det reduserer fett rundt muskelvev», forklarer kostholdseksperten Megan Hilbert. «Dette gjør at mer blodsukker kan absorberes av muskelceller, og hjelper kroppen å behandle sukker mer effektivt».
Hvorfor planterstoffer er bedre enn Big Pharmas kunstige stoffer.
I motsetning til syntetiske stoffer som ofte har ødeleggende bivirkninger, modulerer flavonoider hele det metabolske systemet:
Flavonoler – Finnes i løk, grønnkål og te, og forbedrer insulinsignalering og transporten av glukose i kroppen.
Proantocyanidiner – Rikelig i bær og kakao, de beskytter blodårene og reduserer oksidativt stress i betaceller i bukspyttkjertelen.
Flavan-3-oler – I te og epler og hemmer enzymer som bryter ned karbohydrater, og bremser opptaket av sukker.
Antocyaniner – De levende pigmentene i blåbær og bjørnebær reduserer opphopning av leverfett og bekjemper systemisk betennelse.
Tanniner – Granatepler, valnøtter, rødvin, mørk sjokolade, det samme inneholder de fleste urter, som reduserer skaden av tungmetaller som bly og kadmium, og hjelper til med avgiftning. De binder seg også til tarmpatogener (f.eks. H. pylori), og fungerer som naturlige anti-mikrobielle midler, og øker det endogene antioksidant-forsvaret.
«Disse forbindelsene regulerer glukosemetabolismen, forbedrer insulinsignalering, reduserer oksidativt stress og optimerer lipidprofiler,» sier ernæringsfysiolog Kelsey Costa, og fremhever deres mangesidede forsvar mot diabetes.
Studien pekte på spesifikke matvarer med de sterkeste beskyttende effektene:
Te (4 kopper/dag): 21 % lavere risiko, Bær (1 porsjon/dag): 15 % lavere risiko Epler (1 porsjon/dag): 12 % lavere risiko. Sitrusfrukter, løk og mørk sjokolade: Betydelige fordeler.
Før den prosesserte maten, spiste folk 10 ganger mer flavonoider. Dagens kosthold med mye søppelmat – med raffinert sukker og oksiderte oljer – fratar kroppen disse viktige forbindelsene, og er årsaken til diabetesepidemien.
Mens Big Pharmas korrupte institusjoner anbefaler dyre, ineffektive medisiner, beviser denne studien at naturens apotek har den virkelige kuren. Med diabetes som rammer 1 av 10 amerikanere og Big Pharma som tjener på evig sykdom, er valget klart: Velg planter som medisin.
Fra Natural News, publisert 6. mai 2025.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Flavonoid-rich foods SLASH DIABETES RISK by 28% as study reveals plant compounds outperform pharmaceuticals
Forsidebilde er KI-generert