Derimot: Andrei Martyanov:Vi skal prise herren for at Putin vant presidentvalget! – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Vi sakser denne korte kommentarer fra Andrei Martyanov. Den inneholder noen viktig opplysninger som sjelden formuleres i vestlige medier.

Det første er en observasjon jeg har gjort over tid. Fra en følelse av underlegenhet og nesten en unnskyldende holdning overfor vesten er stemningen nå gradvis snudd til det motsatte. Krigen i Ukraina har i stor grad fortalt mange russere at vesten ikke er det forjettete land. Holdningen har gradvis utviklet seg til det motsatte. Fremgangen i Russlands økonomi, diplomati og militært i Syria (nedkjempingen av IS) og ikke minst i Ukraina har gitt befolkningen en helt annen holdning til vesten.

Etter å ha strukket ut hendene for et likeverdig samarbeid med vesten i mange år med forslag til gjensidig fordelaktige relasjoner (eksempel : levering av billig energi til Tyskland) eller med samarbeid med Norge i Barentsregionen, så snur nå holdningen. Terroraksjonen i Moskva bidrar til dette. Russland står ikke lenger med lua i hånden. Det er i ferd med å utvikle seg en helt annen selvbevissthet som vil merkes i vest.

Det andre vi skal merke oss er en følge av dette med økende selvbevissthet. Det er ikke pro-vestlige holdninger som vokser slik vi innbiller oss selv, men snarere det motsatte slik Martyanov skriver om. Jeg merket det samme med de jeg snakket med i sommer da jeg besøkte Russland og var i Donbas og på Krim. Alternativet til Putin er verre for vesten. Vi må kjenne vår besøkelsestid, men vi gjør det ikke. Det er vesten som har et stort problem, men vi er så dumme at vi ikke skjønner det ennå.

Knut Lindtner
Redaktør

Og her følger det vi sakser fra Martyanov:

Når herr Patrushev…
… sier noe, betyr det at han har gode grunner til å gjøre det, i motsetning til det som er tilfellet med talspersoner for sirkus i Vesten som rett og slett lyver deg rett opp i ansiktet. Det samme gjelder Mr. Bortnikov – direktøren for FSB.

Aleksander Bortnikov født 1951, er en russisk embetsmann. Han har vært direktør for den føderale sikkerhetstjenesten FSB siden mai 2008. Han overtok stillingen etter Nikolaj Patrusjev. Bortnikov er medlem av Russlands sikkerhetsråd. Wikipedia

Vitnesbyrdet til de som ble arrestert i saken om terrorangrepet i Crocus rådhus bekrefter det ukrainske sporet, sa FSB-direktør Alexander Bortnikov til journalist Pavel Zarubin, som la ut videoen på Telegram-kanalen. – Primærdataene vi mottok fra fangene bekrefter dette. Derfor vil vi ytterligere avgrense informasjonen som skal vise oss om tilstedeværelsen og deltakelsen fra den ukrainske siden er reell eller ikke. Uansett, foreløpig er det grunn til å si at det er akkurat slik», sa lederen for spesialtjenesten.

Bortnikov påpekte også den åpenbare «interessen» til vestlige spesialtjenester i Crocus-City grusomheter. Så, som du kan se – 404 (Ukraina, I Maryanovs språk betyr 404 en mislykket stat) blir allerede behandlet. Nå gjelder det å etablere den viktigste «kunden». Dette kan ta litt tid, men vi kjenner allerede til kretsen av mistenkte, og de er ikke i 404 (Ukraina).

Som jeg påpekte ikke for en gangs skyld, på dette stadiet bryr verken Russland som stat eller russere seg som folk noe om hva Vesten mener eller sier, bare hva de selv gjør. Russland reagerer riktig. Som Mr. Medvedev (tidligere russisk president, red.) sa (på russisk)–det ville være bra for Frankrike å sende et par regimenter til Russland for å bli tilintetgjort. Dette er svaret deres med hensyn til den «direkte konflikten» med NATO.

Russland vil drepe alle som går inn i 404 (Ukraina). En ting er når Petr Tolstoj sier det, uansett hvor viktig parlamentsmedlem han er, en helt annen når nestlederen i Russlands sikkerhetsråd sier det. Medvedev er IKKE en «bad police» sammen med «den gode politimann» Putin – han er en ekte hauk som virkelig hater Vesten. Han har noen gode grunner til det. Så for NATO er det på tide å puste ut og prise Herren for at Vladimir Putin vant disse valget.

Medvedev kan fortsatt prøve å bli gjenvalgt i fremtiden, og tro meg, han vil vinne. I mellomtiden, for franske tropper, hvis de noen gang klarer det – Velkommen til helvete.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar