Dansk Industri vil beholde koronapasset på arbeidsplassen

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 56 Second

Dansk Industri frykter at mange smittede ansatte vil legge et massivt press på vaktplaner og produksjon på arbeidsplassen.

1. februar er koronafortid i Danmark sammen med de fleste andre restriksjoner, ettersom covid-19 ikke lenger regnes som en samfunnskritisk sykdom.

Ifølge Dansk Industri bør imidlertid arbeidsplassene få mulighet til å bruke koronapasset litt lenger.

Det sier Søren Dupont Dall, leder for personalrett i Dansk Industri.

Med koronapasset har vi hatt et veldig godt verktøy for å ha litt kontroll på smitten på arbeidsplassen. Vi ønsker veldig at arbeidsgiverne skal ha mulighet til litt mer, sier han til TV 2.

Frykter press på vaktlister og produksjon

Dansk Industri frykter at mange smittede ansatte vil legge et massivt press på skiftplaner og produksjon på arbeidsplassen – og i verste fall bety at bedrifter må legge ned.

Søren Dupont Dall viser til dagens smittetall, som viser en økning i antall daglige smittede. Torsdag var det over 51 000 smittet.

– Nå som vi ser inn i en periode hvor det fortsatt vil være utfordringer med covid-19 med en svært utbredt smitte, vil det være fint for arbeidsgivere å fortsatt ha det verktøyet, sier Søren Dupont Dall.

Bedrift på Bornholm vil fortsette å teste ansatte

En av bedriftene som har tenkt å fortsette å teste ansatte etter 1. februar er Victor Vask, som leverer industrivask til store deler av bedriftene på Bornholm.

Kenn Kjellberg, direktør i Victor Vask, har tenkt å fortsette å be sine 46 ansatte om å bli testet for Covid-19 to ganger i uken – også etter 1. februar.

Legger vi oss ned vil helsevesen, sykehus, hjemmesykepleie og andre institusjoner på Bornholm få et problem, så selvfølgelig fortsetter vi, sier han til TV 2.

Ken Kjellberg vil fortsette å oppfordre sine ansatte til å bli testet inntil infeksjonsraten «faller drastisk».

Gjennom korona-pandemien har dansk industri vært en stor forkjemper for å gjenåpne samfunnet for å få fart på økonomien.

Søren Dupont Dall understreker at forslaget om å beholde koronapasset kun skal gjelde på arbeidsplasser og ikke i resten av samfunnet.

Vi planlegger å ha en dialog om det. Det er det vi sier til våre medlemmer når de henvender seg til oss. At man tar en dialog lokalt på arbeidsplassen, der man finner ut hva man gjør for å fortsette å sikre trygge og smittefrie arbeidsplasser.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren