Catalonia skroter koronapass for utelivsbransjen

Politikeren.com

Read Time:2 Minute, 10 Second

Den katalanske regjeringen skrotet igår den obligatoriske bruken av Covid-pass for å komme inn på barer, restauranter, kulturelle begivenheter og alle andre etablissementer, fra midnatt torsdag til fredag.

Lederen hadde i utgangspunktet planlagt å  utvide bruken , men onsdag kveld ble det bekreftet at de ikke lenger vil være påkrevd.

Etter et sent møte mellom myndighetene med ansvar for å håndtere Covid-19-pandemien, kom myndighetene til denne beslutningen på bakgrunn av at tiltaket fungerte da Delta-varianten var utbredt, men nå som den mye mer overførbare Omicron-stammen av koronaviruset er dominerende i Catalonia, og fordi vaksinen ser ut til å forhindre alvorlig sykdom, men ikke forhindre overføring, blir bruken av Covid-passet for å komme inn i virksomheter noe overflødig. 

«Omicron har vist seg å være i stand til å unnslippe immunitet, og dermed redusere forebyggingen av infeksjonen sammenlignet med Delta-varianten,» heter det i regjeringsuttalelsen som ble publisert onsdag kveld. 

Av denne grunn vil en stor del av befolkningen sannsynligvis bli smittet , uavhengig av om de har vaksinert seg eller gjennomgått sykdommen. Resultatet av dette er at effektiviteten av å gjøre Covid-sertifikatet obligatorisk reduseres .»

Inntil nå har det vært nødvendig å vise vaksinasjonsbevis for å komme inn på barer, restauranter, kulturarrangementer, treningssentre og omsorgsboliger. 

Uteliv

Parallelt på tirsdag kunngjorde regjeringen allerede at 10-personers tak på sosiale sammenkomster ville bli skrotet , noe som betyr at fra fredag ​​vil den eneste gjeldende Covid-19-begrensningen være stenging av natteliv . 

Bransjeledere antyder imidlertid at 11. februar har blitt øremerket som gjenåpningsdato for denne sektoren  – før slike virksomheter ble tvunget til å stenge før jul, var det også nødvendig med Covid-pass for å komme inn. 

Sektoren møtte regjeringen tirsdag ettermiddag for å vurdere situasjonen.

Hvis nattelivet kommer tilbake, vil forholdene være nesten som normalt, med vanlige åpningstider, 80 eller 100 % kapasitet og med dansegulv på samme måte som tider før pandemien.

Bransjeledere ble imidlertid «veldig skuffet» etter å ha forlatt møtet med myndighetene. «De har ikke spesifisert eller begrunnet noe. Vi er bekymret for budskapet om usikkerhet,» sa leder for nattelivsforeningen David Lopez.

Joaquim Boadas, generalsekretær i utelivsforeningen, ba også om økonomisk støtte «i tråd med begrensningene» som er lagt på industrien. 

I følge Boadas dekker den økonomiske støtten «bare 0,5 % av de akkumulerte tapene; støtte på 100 millioner euro for tap på mer enn 35 milliarder euro . Totalt utilstrekkelig og latterlig.»

https://www.catalannews.com/covid-19/item/use-of-covid-passports-in-bars-to-be-scrapped-from-thursday

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren