Bjørn Christian Rødal arrangerer kunstutstilling: “Vargtid” i Oslo, 21. januar.

Lykten.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Lykten.no:

Fenris sluker månen. Imorgen skal gudene dø, men i dag holder de fest. En utstilling om strid og endring. Oslo. jan 21. 2023.

Slik beskriver Legatum Publishing sin første kunstutstilling Vargtid”.

Ingen av kunstverkene som skal stilles ut er så langt annonsert til publikum og med dette grepet underbygger Rødal stemningen som er til å ta og føle på i pressemeldingen:

Vargtid er den mytiske tiden for endring, konflikt, kamp og usikkerhet; det er navnet på tiden før og under døden og gjenfødelse av verden. Det er en tid for omforming; å gå fra en tilstand til en annen.

Vår nåtid har kommet inn i sin Vargtid. På grunn av akselerasjon i teknologi og avstand fra våre røtter og historie, går vår tid gjennom rask endring og økende usikkerhet. Mange opplever forvirring og tap av mening i tilværelsen.

Folk, kulturer og individer opplever en radikal omorientering, mens de kjemper og streber etter nye idealer å orientere seg mot; for å gi deres liv et høyere formål.

Men denne prosessen er ikke uten håp. For de som er modige og følsomme nok, finnes det skjulte skatter å finne. Oppløsningen av den gamle og sklerotiske orden frigjør energi. Denne frigjorte, om enn kaotiske, energien er fri til å utnyttes av de som er villige til å gripe øyeblikket for å skape ny visjon.

Kunstnere og andre pionerer er de som kan utnytte denne frigjorte energien i deres møte med det ukjente landskapet av fremtiden. Det er de som drar ut for å utforske og erobre en ny og ukjent verden.

Kunstnere kommer for å uttrykke sin omforming og sine drømmer om noe nytt i denne utstillingen.

Kunstbok

Legatum Publishing, som Rødal er medeier i, skal utgi en kunstbok av den svenske kunstneren Markus Andersson som også skal delta på utstillingen.

Andersson jobber med flere typer materialer, gjerne oljefarger og litt akvarell. Han har presentert sin kunst på over 40 utstillinger gjennom årene. Han driver sitt eget galleri, Galleri Sörängen, om sommeren.

En annen kunstner som vil være til stede og stille ut sine verk er svenske Knyaz Rikard. Foruten å være kunstner har Rikard har skrevet 20 bøker, snakker seks språk og er kjent for sitt arbeid med å bevare en samling med 3500 år gamle helleristninger i Herrebro, Sverige.

Rødal forteller videre at det vil bli stilt ut kunst fra minst to franske kunstnere og en kunstner bosatt i Bergen.

På spørsmål om hvor kunstnerne kommer fra forteller Rødal at de to franske kunstnere fikk han tak i via kunstplattformen Mythopoetic, som drives av den franske kvinnen Alexandra Caillaud som også kommer til utstillingen. Rødal forteller også at Tanja Bleken som er bosatt i Bergen har blant annet illustrert Tore Rasmussen’s barnebok Forsvarerene av det Gylne eplet, som kommer til salg i år. Knyaz Rikard møtte Rasmussen på Svenska Bok- och Mediemässan i Stockholm i fjor.

Les også: Intervju med en norsk dissident

Den franske kunstneren Johanne Maeyens er en maler og illustratør. Hennes arbeid formidles mellom linjen i blekk eller akvarell og materialer av naturlige pigmenter som aske, sot, vegetabilske macerater. Ideen om eksperimentering er viktig i hennes skapelsesprosess.

Cyril Flautat, også han fra Frankrike, brenner for historie og de store europeiske mytene, arkeologi og kunsten. Han skaper bilder for å dra tilbake i tid ved hjelp av digitale penselstrøk og fotografiske bilder som han henter fra sine mange ekskursjoner.

Tanja Bleken er en kunstner, kunstlærer og illustratør. Hun har illustrert en rekke bøker for barn og voksne. Bleken sin kunst blitt vist i Europa og i USA. I 2013 startet hun sitt eget kunstfaglige kurs i Bergen, Norge. Tanja Bleken sine kunstverk stiller spørsmål ved vår skapelse av verden gjennom språk og kunnskap. Hun legger vekt på det underbevisste og indre følelsene.

I tillegg til å være arrangør for denne utstillingen, vil Rødal også vise frem et av sine egne kunstverk; «Mann på glødende bakgrunn» som sin debut.

Utstillingen finner sted i Oslo, lørdag den 21. januar. Dørene åpner kl 15.00 og det serveres velkomstdrink og fingermat. Billetter kjøpes på Eventbrite.

Les artikkelen direkte på Lykten

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar