Australia: overfylte sykehus, ingen senger tilgjengelige og ambulanser med full kapasitet

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 25 Second

I den australske delstaten Victoria, hvor 95 % av befolkningen er dobbelt- og trippelvaksinert, er helsevesenet på randen av kollaps.

Situasjonen på sykehus i den australske delstaten Victoria er ekstremt alvorlig. Det er kaos. Sykehusene er overfylte og ambulanser står i kø.

Sist fredag meldte ambulansetjenesten i Victoria rødt varsel: ambulanser måtte ut så ofte at det ikke umiddelbart var en ambulanse tilgjengelig for 70 pasienter.

«Dette er et alvorlig problem. Det er ikke engang vinter ennå,” klaget Mark Putland, sjef for nødetatene ved Royal Melbourne Hospital.

Han sa at folk i akuttmottaket må vente i gjennomsnitt ni til ti timer på tur. Noen pasienter må vente mer enn 20 timer fordi det ikke er nok senger tilgjengelig.

Problemene er ikke begrenset til Melbourne. Ambulanser har også vært utilgjengelige i byene Shepparton og Bendigo. Problemet er at ambulanser ikke kan fjerne pasienter på overfylte legevakter. De blir tvunget til å ligge på båren til ambulansen fordi det rett og slett ikke er ledige senger.

Det siste året har antall pasienter som må vente på båre firedoblet seg. “Sjokkerende,” sa en ambulansepersonell, som ønsker å være anonym fordi han ikke har lov til å snakke med media. De inkluderer personer som har fått hjerneslag eller hjerteinfarkt og trenger umiddelbar behandling fra en kardiolog.

Today Show-reporter Christine Ahern sa også at kvinner føder på akuttmottak fordi det er en “kronisk mangel på jordmødre.” Hun omtalte det som en «helsekrise.

En talsmann for myndighetene sa at de forventer at presset på sykehus vil øke ytterligere denne vinteren.

Hvorfor er folk så syke i Australia? Ville ikke den sikre og effektive vaksinen sikre at sykehusene ikke er overfylte?

Les artikkelen direkte på Politikeren