Araberne i Palestina har vært tilbudt egen nasjonalstat fire ganger

PDK

Dekristne.no:

Det blir sagt var at Israelsk bosetting på Vestbredden bryter med folkeretten. Dette er en frase som har innarbeidet seg for mange, uten at man egentlig har kunnskap om og forståelse av hva man de facto adresserer.

Israel og folkeretten

Man sier at Israelsk bosetting på Vestbredden bryter med folkeretten. Dette er en frase som har innarbeidet seg for mange, uten at man egentlig har kunnskap om og forståelse av hva man de facto adresserer.

Professor Alan Dershowitz (Pensjonert) ved Harvard Law School har treffende omtalt staten Israel som nasjonenes jøde. Ingen stat eller nasjon har vært stilt ovenfor tilsvarende kontinuerlig trussel av sin eksistens som Israel. Intet sivilisert land i verdenshistorien har noensinne vært utsatt for slik gjentagende, urettferdige og hyklerske fordømmelser og kritikk fra det internasjonale samfunn gjennom årene som Israel, skriver Dershowitz i sin utmerkede og lesverdige bok Israels sak.

Araberne i Palestina har vært tilbudt egen nasjonalstat fire ganger: 1937, 1947, 2000-2001 samt 2006-2008.

President Bill Clinton la ensidig ansvaret for manglende resultat på Camp David i 2001 på PLOs leder Yassir Arafat. Mellom 2006-2008 avholdt statsminister Ehud Olmert 36 forhandlingsmøter med Mahmoud Abbas, Holocaustfornekteren som sitter i sitt 17 år av sin første fire års periode som president av den palestinske selvstyremyndighet (PA). En bedre og mer omfattende avtale enn det som ble lagt frem her er ikke mulig å oppnå, så sant ikke utslettelse av Israel er målsetningen.

Begrepet okkupasjon av Judea og Samaria er et eksempel på semantisk krigføring eller politisk manipulasjon om du vil. Den juridiske status til det området som i dag kalles med et politisk språk Vestbredden var rex nullius, dvs at der var ingen juridisk og folkerettslig eier hverken i 1948 eller 1967. Jordans okkupasjon av området var ikke anerkjent av noen land unntatt Pakistan og Storbritannia. Israel tok områdene i en forsvarskrig, og Genèvekonvensjonenes begrep om okkupasjon er derfor ikke anvendbar, selv om den misbrukes til dette politisk.

Når nordmenn reagerer på at der er jøder som bor i Judea og Samaria.

Hadde de reagert om det var arabere/palestinere med israelsk statsborgerskap? Eller er det vi ser faktisk kamuflert antisemittisme? Slik Dershowitz legger til grunn: Israel er jøden blant nasjonene?  På slutten av 90-tallet nedfelte justisminister under PA en advarsel om dødsstraff for salg av eiendom til jøder. Flere meglere ble drept som følge av dette. Loven gjaldt spesifikt en etnisk gruppe.

I år 2000 avholdt en arabisk-israelsk avis en meningsmåling i byen Umm el-Fahm. Den ligger rett vest av Jenin og sør for Haifa, på vestsiden av den grønne linjen dvs våpenhvilelinjen fra 1967. 83% var imot å bli innlemmet i en palestinsk stat. Begrunnelsen var at de ville bo i et demokrati, og at de var fornøyde med levestandarden sin i Israel.

Jødisk beboelse i Judea og Samaria er fredsskapende. Hvordan kan etnisk rensing være en forutsetning for fremtidig fredelig sameksistens?  Israel har allerede forsøkt dette. Det ble sagt at hvis alle jødene ble fjernet fra Gaza ville det bli fred. Fred ble det ikke. Israel må behandles rettferdig sammenlignet med andre nasjoner. Skal man lete etter en moderne ulovlig okkupasjon, kan man begynne med Kinas okkupasjon av Tibet.

Tør norske myndigheter det?

The post Araberne i Palestina har vært tilbudt egen nasjonalstat fire ganger appeared first on Partiet De Kristne.

Les artikkelen direkte på Dekristne.no