Advokat Ketil Lund, den siste nestor i den norske dypstat?

Nyhetsspeilet

For noen dager siden fikk jeg et brev i min postkasse. Mannen som ble omtalt der kjente jeg ikke særlig til, men hadde streifet vedkommendes navn i aviser og fjernsyn opp igjennom årene, jeg hadde forstått han var en som la an på å ha stor betydning. Nå, det var han ikke alene om, så jeg la ingen vekt på det, kanskje var han viktig også, for alt det jeg visste. Brevet beskrev forskrekkelige ting jeg ikke hadde skjønt hvorfor hadde skjedd, tragiske hendelser midt i hjertet av det norske samfunn, overfall fra de mørkeste bakhold, som hadde ødelagt både liv og levnad for mange mennesker. Det hørtes utrolig ut, samtidig meget hardtslående. Var det nødvendig? Forbrytelsene hadde et gjennomgående fellestrekk; de forble uoppklarte, hvilket var merkelig og kanskje også en bekreftelse. Og vedkommende satt dem i forbindelse med en dommer, en representant for det norske rettsvesenet, den tidligere høyesterettsdommer, advokat Ketil Lund.

Forfatter anonym

Advokat Ketil Lund, den siste nestor i den norske dypstat?

Tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund, født 1939, et emosjonelt menneske (hør han tale, video), her fra klimarettsak, foto fra videosnutt på Facebook, se video, her.

Ketil Lund ble født i 1939 inn i et Vest-Europa som kokte; de som skjøv stridighetene foran seg, kommunismens fedre fra City of London var iskaldt kalkulerende, men også godt skodde ikke bare på alskens feller, falsk flagg-prosjekter og lignende, men også splitt-og-hersk strategier.

Ketil Lunds far Bernt Bjelke Lund døde i 1957, bare 58 år gammel, Ketil var 18, han hadde vært en sentralt og høyt i samfunnet plassert advokat, sogar dommer i krigsretten i England. Dødsfallet traff nok Ketil hårdt. Hans bestefar, Jens Michael Lund, 1872-1943, var også høyt på strå, Norges første riksmeklingsmann. Mon tro om han hadde hatt mye tid til å fortelle eventyr da Ketil var liten? Det lå i hans skjebne å bli jurist. Det var ingen vei utenom. Han startet opp sin karriere som advokatfullmektig hos Jens Chr. Hauge (1915-2006), dengang Norges mektigste mann, ikke bare i de mørke undergrunner, men også i de godt opplyste slottssaler, kanskje var oppgavene for Ketil Lund allerede bestemt?

Hans Kristian Gaarder skrev: «I hele etterkrigstiden har juristen og politikeren Jens Christian Hauge og hans nærmeste medarbeidere, inkludert Johan Fredrik Remmen, benyttet de samme teknikkene når sentrale mennesker er manipulert eller fjernet i arbeiderbevegelsen i Norge. Dette har skjedd gjennom rå makt, intrikat renkespill og glitrende bedrag» (se artikkel Nyhetsspeilet.no, her).

Ketil Lund var leder av Lundkommisjonen (1994-1996); ingen hadde tenkt at mannen som i bakgrunnene overvåket all overvåkning var den samme som ble manøvrert inn som leder av den stortings-bestemte overvåknings-etterforskning, var dette et bedrag av stortingspolitikerne gjennom maktmisbruk og politisk utpressing? Var dette ett av Jens Chr Hauges siste sjakktrekk? Siden 1999 har Lund holdt både riksadvokat og høysterettsjustitiarius, politidirektør og justisminister i ørene. Han står Gro Harlem Brundtland nært, den neste etter ham er Gerhard Heiberg.

Om den norske og den internasjonale dypstat

Den norske dypstat er et uhyre som lever på de største dyp, hvor det er iskaldt […]