WHO advarer pride-arrangører etter apekopp-utbrudd – Oppfordrer arrangører gjøre tiltak

politiskukorrekt.org
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Politiskukorrekt.org:

WHO forteller at en stor andel av de smittede er menn som er smittet av menn.

WHO skal ta stilling til om apekopp-utbruddet må klassifiseres som en global helsemessig nødssituasjon. Pride-arrangører oppfordres til tiltak.

De siste ukene er det registrert om lag 1.600 tilfeller av apekopper i en rekke land i verden. I Norge har det så langt vært rapportert om flere tilfeller, senest i starten av juni fikk en person bosatt i Bergen påvist sykdommen. Så langt har de fleste smittede i Norge fått påvist viruset etter reiser til utlandet.

Onsdag formiddag holdt Verdens helseorganisasjon (WHO) en pressekonferanse om situasjonen i Europa.

– Neste uke vil det bli dannet en nødkomité for å bestemme om apekopper utbruddet burde klassifiseres som en global helsemessig nødssituasjon, Hans Henri P. Kluge, leder for WHOs Europa-avdeling.

Utbredt i Europa

FN-organisasjonen har også meldt at de jobber med å finne et nytt navn til sykdommen, da «apekopper» betegnes som diskriminerende og upresist.

Selv om sykdommen tidligere har vært hyppigst påvist i afrikanske land er det nå et utbrudd i Europa, og de siste ukene er det registrert om lag 1600 tilfeller av viruset.

– Europa er episenteret, med 25 land, som til sammen rapporterer om mer enn 1500 tilfeller. Myndigheter og sivile må handle umiddelbart, sa Kluge.

WHO har tidligere uttalt at det ikke er grunn til massevaksinering i forbindelse med apekopper. Dette stod de også ved under onsdagens pressekonferanse.

Seksuelt smittbart

Kluge fortalte at svært mange av tilfellene av apekopper i Europa oppstår hos menn som har sex med menn.

– Pride-eventer og festivaler er store samlinger for unge, seksuelt aktive. Man skal ikke avlyse på grunn av dette, men man må være oppmerksom på de tiltakene man kan gjøre.

WHO fortalte at de vil jobbe med å informere store festivaler og datingapper før sommeren.

Folkehelseinstituttet er informert om ytterligere to bekreftede tilfeller av apekopper

Kommunen har iverksatt smittesporing i samarbeid med FHI. Begge de smittede kan knyttes til det pågående utbruddet i Europa. Nærkontakter av de smittede vil bli kontaktet, og bedt om å kontakte helsetjenesten dersom de får symptomer. De vanligste symptomene er feber, nedsatt allmenntilstand, lymfeknutehevelse og utslett. 

Kilde – Advarer pride-arrangører etter apekopp-utbrudd Nettavisen

Kilde –

Innlegget WHO advarer pride-arrangører etter apekopp-utbrudd – Oppfordrer arrangører gjøre tiltak dukket først opp på Politisk Ukorrekt. Les artikkelen direkte på Politiskukorrekt.org

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar