VIDEO: Kvinnelige turister trakasseres i Egypt

Lykten.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Lykten.no:

En video har kommet ut som viser hvordan muslimske ungdommer trakasserer to hvite unge kvinner som er turister utenfor de kjente egyptiske pyramidene i hovedstaden Kairo.

Guttene roper på de unge kvinnene og enkelte av dem kommer helt inntil dem og må dyttes vekk fysisk . Det er uklart fra videoen om de ble fysisk eller seksuelt forgrepet på av guttene.

En stemme i bakgrunnen som bevitner opptrinnet sier at videoen burde sendes til turistministeren i landet. En turguide som filmet hendelsen med sin smarttelefon har anklaget guttene med å «verbalt og fysisk» trakassert de unge kvinnene.

Guttene ble pågrepet av politiet kort tid etterpå og skal være mellom 13 og 15 år gamle. De vil bli fremstilt for ungdomsretten i landet.

Besøkende til pyramidene i Giza og andre kjente arkeologiske plasser i Egypt blir rutinemessig tilnærmet og fulgt av unge muslimske menn som tilbyr turer, suvenirer og kamelturer.

En studie laget av FN i 2013 fant at hele 99.3% (!) av egyptiske jenter og kvinner som ble spurt hadde opplevd en eller annen form for seksuell trakassering i løpet av sitt liv. 82.6 prosent av den totale kvinnelige befolkningen sa at de følte seg utrygge på gatene i landet.

Egypt er helt avhengig av turisme og hele 12 prosent av landets BNP kommer fra denne næringen.

Les artikkelen direkte på Lykten

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar