Var det valgjuks?Betraktninger om valget på Filippinene.

Derimot.no

derimot.no:

Valget på Filippinene.

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård (bosatt på Filippinene)

Ferdinand Marcos fikk 31 M stemmer, USAs kandidat Leni Robredo fikk 14 M.

Valget kan gjerne ha vært ‘fixet’ ved at dataanlegget styrte hvor stemmene skulle havne. Det står i samme stil som under forrige presidentvalg da Duterte vant en overlegen seier med bakgrunn i i hans sak: Renske Filippinene for narkohelvete, ‘Manila Bay skal fylles med narkolik!’ DEN saken står til troende.

Hva som ikke sto til troende den gang, var at Marcos tidlig på stemmeopptellingen ledet løpet til visepresidenstolen, men plutselig snudde det slik at Robredo kom foran. 

Den gang var Aquino president og bestemte hvem som skulle lede valgkommisjonen, som er en organisasjon som leder hele sirkuset.

Nøkkelen til hvem som skal vinne valget ligger i betydelig grad hos valgkommisjonens formann. Men som nevnt, i hvilken grad valget ble rigget eller ei kan jeg ikke ha mening om. 

Hva jeg har mening om er at Kjetil Grønvold uttaler fullstendig forskjellig fra hva den samlede internasjonale observatørgruppe uttalte, de skrev at i det store og hele foregikk valget i ordnede former.

Leni Robredo

Grønvolds betraktninger er preget at at Robredo tapte, dvs ‘menneskerettforkjemperne’ og USA-aktivistene i fellesskap. Hans bakgrunn er slik.

Etter valget har det ikke vært opptøyer mot valgresultatet med unntak av de vanlige protestgruppene som gjør protestjobben for den som betaler nok for bråket de lager.

Duterte seilte gjennom presidenskapet med opinionsoppslutning 70-80%, som fortalte om at folket var godt fornøyd med hans kamp mot narko. 

Huskes MÅ: De fleste skikkelige folk mener at skurker inkl. narkolangere og gatekriminelle bare fortjener døden. Eksempel: Like før vi flyttet inn her i byggefeltet i 2008 hadde vaktene skutt ihjel en fremmed som ikke hadde gått gjennom porten. 

Neste morgen ble kommunen varslet, grendesjefen kom med folk og sa: Det var bra. Han har lenge plaget folk med tyverier og forsøk på utpressing, nå er vi heldigvis kvitt ham. 

Når Marcos lovet å følge Dutertes linje mot kriminelle av alle typer, er det nærliggende å tro at valget tross mulige svakheter var slik folket ønsket.

Robredo stod for ‘den myke linje’ slik omverdens bedrevitere mener ved sin cafelatte langt vekk fra virkeligheten.

Forsidebilde: Michael Rivera  

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 12

Les artikkelen direkte på derimot.no