Derimot: Det er rart at partiet Rødt jubler for dette.Etter folketall er Norge nå verdens fremste krigsnasjon. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Egen spalte om Rødt

Av Jan Hårstad

Nylig ble langstidsplanen til det norske Nato-forsvaret vedtatt. Det går ut på at i perioden 2025-36 skal forsvaret motta 1624 milliarder kroner i bevilgninger fra Staten.

Vårt forsvarsbudsjett er på 104 milliarder kroner i år og utover dette deles det ut store summer via Nansenprogrammet og andre fora til Ukraina hver måned. Jeg orker ikke lenger å etterforske alle disse krigspengene, men i forhold til vårt folketall finnes det ikke maken til krigsnasjon som Norge.

Går du inn på Forsvarets Forum hersker det krigsbegeistring. Og at Norge binder seg tettere til tysk og amerikansk militarisme frambringer stor glede.

Telemarksbataljonen på rundt 500 mann har stått under tysk kommando i Litauen i årevis. Nå redegjør det tyske forsvarsdepartementet at Tyskland skal ha en brigade på 5000 mann 20 kilometer fra grensa til Hviterussland, fullt kampklar i 2027.

Våpengigantene Krauss-Maffei Wegmann og Rheinmetall skal sammen sette opp en ammunisjons og våpenfabrikk i Litauen.

Ellers handler internasjonal presse ikke om stort annet enn at USA-Nato forbereder å sende Nato-styrker til Ukraina i titusentall og her snakkes om faren for atomkrig.

Det er ikke slik RØDT ser det. Rødt ledet av Bjørnar Moxnes stemte også for den nevnte langstidsplanen og på Rødts blog 4 juni utredes denne slik i applauderende ordelag: 

«ET STERKERE NASJONALT FORSVAR MED ØKT LOKAL FORANKRING.»

Denne uttalelsen er så virkelighetsfjern og syk at det er vanskelig å kommentere den. Det «norske forvaret» er jo underavdeling av USAs 12 autonome, selvstyrte baser og våre generaler gleder seg også over det voksende og tette samarbeidet med KruppThyssen, Rheinmetall og Krauss-MaffeiWegmann.

Er det tegn på selvstendighet å underkaste seg andre?

Dess mer USA og Tyskland overtar militærvesenet i Norge dess sterkere blir det «nasjonale forsvar» ifølge Rødt.

Dere kjenner de gamle norske ordtakene: Ulv i saueskinn og «Han er verste fienden som ven låst vera.»

Rødt seiler opp som den store fienden av det norske folkets interesser ved å posisjonere seg som «progressiv», som «venstre» mens det i virkeligheten jobber for Natokriger fra norsk jord.

Da det er ingen partier i Norge som når Rødt til knærne i dobbeltspill og hykleri, må vi på derimot sette opp en egen spalte som heter «RØDT WATCH» som nitidig følger dette sjarlataneriet. Også med tanke på unge Rødtere med mye naivisme og idealisme i seg.

Rødt følger nøyaktig i fotfarene til de berømte tyske sosialdemokratiske kontrarevolusjonære Ebert, Scheidemann og Noske som i 1914 ivret for krigsbevilgninger til et Tyskland som siktet seg inn på Weltmacht. Og da som nå; Ukraina bør helst bli en tysk koloni. Applaus fra det offisielle Norge.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar